Trekkspillseminar og -konferanse i Ås

19.-21. oktober 2018

Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2018 

 

Det årlige samspillseminaret på Sør-Østlandet ble for 2018 ble arrangert av Ås Trekkspillorkester og Stian Norgård Aase på Nordbytun ungdomsskole på Vinterbro 19.-21. oktober. I løpet av denne helgen ble det også arrangert trekkspillkonferanse åpent for all interesserte med flere konserter, masterclass og workshop samt presentasjon av nye noter m.m.

 

Rundt 50 barn og ungdom deltok på seminaret som åpnet allerede fredag ettermiddag. For langveisfarende var det mulighet for overnatting på skolen, noe de yngste synes er veldig stas, og felles frokost og andre måltider styrker de sosiale båndene som er vel så viktig. Deltakerne var inndelt i 4 seminargrupper med ulike vanskelighetsgrader. Selvsagt var det lagt inn pause med bademuligheter for de yngste i skolens basseng.

 

Luka Juhart fra Slovenia innledet seminaret med åpningskonsert på fredag kveld og hadde ansvaret for en masterclass for studenter på Norges Musikkhøgskole og publikum - program

 

NTL (Norske Trekkspilleres Landsforbund) har engasjert pedagogen Anders Grøthe (bildet) til å komponere et nytt samspillrepertoar som også ble lansert denne helgen.

 

Anders Grøthe

 

Anders Grøthe og Lars Røyseng (t.h.)

 

Lars Røyseng (t.v.) og Stian Norgård Aase - Duo Jupiter

 

Live Berger Brekke

 

Ås Trekkspillorkester

 

Familien Grøthe - f.v. Anna, Brith og Anders + Lars Røyseng

 

Konserten med «Almir og puffene» (Almir Meskovic) før festmiddagen på lørdag kveld ble en spesiell opplevelse – spesielt for de yngste. De ble plassert til å sitte på scenen oppå lyd-/lyspuffene mens Almir smøg seg mellom dem og trollbandt både dem og resten av publikum med trekkspilltoner - lydeksempel

 

"Almir og puffene"

 

"Almir og puffene"

 

"Almir og puffene"

 

Festmiddag

 

Søndag var det mere øving for samtlige grupper, og gruppe 4 (de eldste og mest erfarne) deltok på masterclass/workshop med Andreas Borregaard ( fra Danmark ved Norges Musikkhøgskole) og Ida Løvli Hidle.

 

3kkspilltroll hadde en liten salgsutstilling med trekkspill i kantina som var godt besøkt.

 

Det står mange personer bak gjennomføringen av et slikt seminar og mange timers frivillig arbeid. En stor takk til Ås trekkspillorkester og Stian Norgård Aase for deres entusiatiske engasjement.