Orquesta de Carlos Quilici

Kavakava - 6. februar 2018

Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2018 

 

Det er langt fra dagligdags at et ekte argentinsk tango-orkester gjester Oslo. Tirsdag 6. februar 2018 kunne man oppleve Carlos Quilici med sitt orkester på utestedet Kavakava i Pilestredet i Oslo.

 

Mange har gått lei av den kommersielle produksjonen av dagens underholdningsindustri. Genren tango har vunnet nytt publikum og dermed fått nye fans – også mange unge. De av oss, slik som Carlos Quilici, som har holdt ‘tango-flammen’ i live ser nå at man kan høste frukter av denne gjenopplivingsprosessen tangoen har gjennomgått.  Oslo Tango Club er nettopp et bevis på dette. Her undervises det i argentinsk tango og det avholdes ukentlige dansekvelder. Ekstra stort er det når et ekte argentinsk tango-orkester står for musikken slik som denne kvelden på Kavakava.

 

Albumet «Live in Oslo» ble spilt inn på Cosmopolite i Oslo i 2014 under en tidligere Europa-turne. På denne innspillingen har Quilici valgt å hente lyden rett fra mixebordet i lokalet uten videre modifikasjoner. Til tross for vanlig uperfeksjonisme som oppstår når man opptrer ‘live’, kommer likevel  den ekte varmen fra tango-genren til sin rett og blir godt ivaretatt.

 

Det ble mye egenkomponert stoff av Quilici i ny-tango Piazzolla-stil, men også tradisjonelle klassiske tangoer. Vi gleder oss til å høre orkesteret igjen ved en senere anledning.

 

Smakebit fra konserten kan høres her. Komposisjonen finnes forresten på CDen 'Orquesta de Carlos Quilici - En vivo en Oslo' og har navnet 'Aquel candor' av Carlos Quilici himself...

 

Carlos Quilici (t.v.)

 

På piano: Sofia Cardi Bonfil

 

 

 

 

 

Egenkomponert: Ho Chi Minh tango

 

Sofia Cardi Bonfil