Gammeldanshelg på Storefjell

8.-10. januar 2017

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2017 

 

Det nye året 2017 hadde ikke rukket å bli mer enn knapt en uke gammelt før det var klart for årets første trekkspill- og gammeldansweekend på Storefjell. Ekteparene Tørstad og Albrigtsen er «kjent» som arrangører av Storefjelltreffen i slutten av april i samarbeid med hotellets ledelse, men hotellet egner seg særdeles godt til musikk- og dansearrangementer slik at de like godt for noen år siden dro i gang med nok et «treff» i januar. Denne januarweekenden legger opp til en mer avslappet musikkatmosfære i motsetning til Storefjelltreffen hvor konkurransene står i fokus. Det skal sies at Norske Trekkspilleres Landsforbund (NTL) i fjor avviklet sitt DM for distrikt Buskerud/Telemark. Dette ble forsøkt gjentatt i år, men ble avlyst grunnet for få påmeldte.

 

Tørstad & Albrigtsens orkester

 

Tørstad & Albrigtsens orkester

 

Vågå Trekkspillklubb

 

Vågå Trekkspillklubb

 

Uansett ble det et meget vellykket arrangement. P. A. Røstads orkester var invitert slik som tidligere år til å ta sin del av dansespillingen. De var trolig de lengstfarende med borti 60 mil for å komme seg til fjells. I andre sett dukket en overraskelse opp på scenen – de hadde fått med seg ingen ringere enn selveste Asmund Bjørken fra Verdal på trekkspill. Det må sies å være litt av en bragd i en alder av 83 år å entre scenen rundt midnattstider etter en transportetappe på 10 timer! Bjørken har mottatt en rekke utmerkelser innen kulturlivet i både gammeldans og jazz, deriblant den gjeve Buddyprisen i 1972 som deles ut av Norsk Jazzforum. «En, tre, fem, sju..» telte Asmund Bjørken opp. Selvsagt var signaturmelodier som både Sletvikvalsen, Snekkar’n og Frøsøminner på repertoaret.

 

P.A. Røstads orkester hadde også med seg Einar Olav Larsen på fele slik de ofte pleier. Dessuten spilte selvsagt Tørstad & Albrigtsens orkester opp til dans, Albrigtsens familieorkester, Vågå trekkspillklubb og Skultbakkalaget. Dansegulvet var konstant tjoka fullt. For de som hadde lyst til å forsøke seg på annet enn gammeldans, ble det arrangert dansekurs i bugg på lørdagen. Dansetrinnene kunne således prøves ut i Vesle Fjellhall til musikk av dansebandet Philipssons orkester.

                 

3kkspilltrollene hadde salgsutstilling i foajeen og her var det mange som benyttet anledningen til å prøvespille.

 

Storefjell har god romkapasitet så her er det plass til flere på  gammeldansweekend i 2018!

 

P.A. Røstads orkester med Einar Olav Larsen

 

Asmund Bjørken (83)  - gjestespiller med P.A. Røstads orkester

 

Asmund Bjørken (83)  - gjestespiller med P.A. Røstads orkester

 

Asmund Bjørken med Villy Kvernmo (gitar), Bjørn Arild Aksnes (kontrabass), Einar Olav Larsen (fele)

 

Asmund Bjørken (83)  - gjestespiller med P.A. Røstads orkester

 

Skultbakkalaget

 

Buskspill

 

Roars splitter nye "Olivia" fungerte svært så bra også til buskspill - Beltuna Spirit V 45 toner, olivenblå

 

Albrigtsens familieorkester

 

Kåre Vennevik (t.v.) og Jan Fyrun (t.h.) sørger for god lyd

 

 
    Den skal tidlig krøkes...

 

3KKSPILLTROLL hadde salgsutstilling med nye og brukte instrumenter