Trekkspilltreff - Savalen

20.-22. januar 2017

Granberg og Ingebretsen - Narve Granberg og Arild Ingebretsen (t.v.)

Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2017 

 

Det er ikke bare om sommeren det foregår trekkspilltreff og festivaler. Første helg etter nyttår var det treff på Storefjell Resort og helgen deretter ble det 41. Fagernestreffet avviklet. Treffet på Savalen Fjellhotell & Spa 20.-22. januar var dermed allerede det tredje hotelltrefftrekkspillevenementet i 2017.

 

Betjeningen var særdeles velvillig innstilt til mye lyd denne helgen, så buskspillet var alt godt i gang i lobbyen i det vi ankom tidlig fredag ettermiddag hvor det også var servert kaffe og kaker. Dans og musikk foregikk etter spillelister i Kobbersalen og Sommerhaven til langt over midnatt både fredag og lørdag.

 

Lørdag ettermiddag var det konsert i Kobbersalen. Først ut var Roy Enger på torader akkompagnert av Eivind Kjernsli på kontrabass. Gutta begynner å bli voksne og kunne fortelle at tilsammen var de 160 år gamle. Roys særegne stil er å benytte torader til evergreensmelodier.  Dernest var det Strømmen Trekkspillklubb. Med både Kjell Harald Langhaug og Sigurd Johannessen i orkesteret, er de kjent for sine harmoniske arrangementer til både gammeldans og underholdning. De fremførte en interessant variant kalt «Mølleren Siren», Kveld i Trollheimen og avsluttet med det lydhørt potpurri med melodier fra Snøhvit. Tormod «Lillebror» Vasaasen avsluttet konsertseansen. Lillebror er en habil komponist og toraderspiller og nå har han slått seg sammen med Oline Bakkom bokstavlig talt, både på musikk- og hjemmefronten. Lillebror på torader og Oline med fela spilte også til dans på lørdagskvelden. Etter konserten ble det og åpnet for spilling i lavvoen ettersom det ikke var like kaldt ute i år som i fjor.

 

Strømmen Trekkspillklubb

 

Strømmen Trekkspillklubb

 

Polkagrisan

 

Polkagrisan

 

Kalle og Arild - Kalle Johnsen (trekkspill) og Arild Ingebretsen (trekkspill t.v.), Roy Enger (gitar) og Terje Bernhoft (kontrabass)

 

Bjørn Brunstrøm (midten) m/ venner - Frank Andresen, Roar Hensvold, Eivind Kjernsli og Willy Jacobsen

 

Levanger Trekkspillklubb

 

Sølvy Olsen og Ragnar Kjørven - med Per Bredesen (kontrabass) og Terje Bernhoft (gitar)

 

Lydfolket i Kobbersalen - Ola Veggum og Jan Fyrun (t.v.) - VF Lyd DA

 

Aure Toraderklubb

 

Aure Toraderklubb

 

Heimdal Spelemannslag

 

Heimdal Spelemannslag

 

Anette Kjernsli og Fred Ivar Morønning

 

Willy Jacobsen (gitar) og Eivind Kjernsli (kontrabass)

 

Nord Østerdal Spellmannslag

 

Nord Østerdal Spellmannslag

 

Tynset-Toradern 52

 

Tynset-Toradern 52

 

Tynset-Toradern 52

 

Konsert - Roy Enger (torader) og Eivind Kjernsli (kontrabass) - til sammen 160 år!!! Repertoarets komposisjoner var til sammen over 600 år!!!

 

Konsert - Strømmen Trekkspillklubb - repertoar: Mølleren Siren, Kveld i Trollheimen, Snøhvit-potpurri

 

 
Strømmen TK   Strømmen TK

 

Konsert - Tormod "Lillebror" Vasaasen og Oline Bakkom

 

Dansespilling - Tormod "Lillebror" Vasaasen og Oline Bakkom

 

3KKSPILLTROLL hadde salgsutstilling av trekkspill i resepsjonsområdet med dertil buskspill fra de som ville prøve nye merker og modeller.

 

«Pårørende» som syntes det ble vel mye musikalsk aktivitet, kunne benytte seg av tilbud om velværebehandling i spa-avdelingen eller det flotte bassenget med utsikt .  Skiløyper var oppkjørt og alpinbakken var åpen. Julenissen har et spesielt forhold til Savalen, så nissehuset, som ligger et steinkast unna, var også åpent noen timer på lørdagen.

 

Arrangørene, Tynset Trekkspillklubb, har allerede fastsatt datoen for neste år treff som blir 19.-21. januar 2018. Ingen grunn til å vente med å reserve rom for her blir det garantert fullt!

 

3KKSPILLTROLLENE hadde populær salgsutstilling i resepsjonsområdet

 

Prøvespilling av BELTUNA på standen til 3KKSPILLTROLL

 

Buskspill på standen til 3KKSPILLTROLL