"Musikk i mørketiden"

28. februar 2017

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2017 

 

Program

 

Det var en tydelig rørt ordfører i Ås kommune, Ola Nordal, som hadde problemer med å finne ord. Han takket musikerne etter konserten og holdt en varm appell for bevaring av Bjørnebekk asylmottak som er besluttet nedlagt fra 1. juni. Da er skjebnen til 163 mennesker i uvisshet.

 

«Musikk i mørketiden» er et prosjekt der musikere gir minikonsert for å lyse litt opp i mørketiden for barnefamilier og andre på flyktningemottak. «Internasjonalt kor» og «Internasjonalt band» var med på konserten. Disse øver hver tirsdag i regi av Ås internasjonale kultursenter ved Kulturskolen i Ås og er åpne for alle som ønsker å delta.

 

Ordfører Ola Nordal i midten (med slips)

 

Ås Trekkspillorkester musikalsk leder Stian Norgård Aase - i samsvar med nok en Stian - nemlig Stian Carstensen

 

 

 

Proffmusikere var også med på å farge konserten. Stian Carstensen (trekkspill), Atle Sponberg (fiolin) og Jarle Vespestad (trommer) hadde både sine soloavdelinger og samspill med koret. Ås trekkspillorkester under ledelse av Stian Norgård Aase deltok også i samspillet. Fra asylmottaket på Hamar hadde Carstensen, Sponberg og Vespestad «kommet over» Shebnem Adullazade fra Aserbajdsjan.

 

Hun hadde med seg et strengeinstrument (kamancha) fra hjemlandet på scenen, og det viste seg at hun dessuten har en flott sangstemme da hun fremførte «O mio bambino caro»

 

Konserten viser at musikk er et internasjonalt språk og kan være en fin inngang til integrering i et nytt samfunn. Det ble en sterk avslutning å høre asylmottakerne og alle de andre deltakerne synge «Sommerfuggel i vinterland» av Halfdan Sivertsen på nordlandsdialekt.

 

Atle Sponberg (fiolin), Jarle Vespestad (trommer), Stian Carstensen (trekkspill) og Shebnem Adullazade (kamancha)

 

Shebnem overrasket alle med sine fremførelse av "O mio bambino caro"

 

 
Atle Sponberg    

 

"Czardas" med trioen Stian Carstensen, Jarle Vespestad og Atle Sponberg - en mildt sagt "utvidet" tolkning i deres egen versjon ;-)