På jubileumsfest "Happy Skvett" 25(26) år, 2017:

Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2017

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

Happy Skvett - 25(26) års jubileum

18.-20. august 2017

Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2017 

Happy Skvett

 

>> Reportasje fra 20-årsjubileet

 

Etter å ha ventet et helt år, kunne feiringen av Happy Skvetts 25 års-jubileum endelig finne sted. Den glade gjengen skulle egentlig ha feiret begivenheten i fjor, men av praktiske årsaker med tilstedeværelse av samtlige medlemmer, måtte altså «sølvbryllupet» utsettes til august 2017. Og for å kunne feire skikkelig med venner, familie og ikke minst fans, lagde de like godt til en minifestival på ‘Femundtunet’ i nærheten av Drevsjø.

 

Fredag kveld var det dans og moro på Femund pub til langt over midnatt med innslag av jubilantene selv, samt andre grupper.

 

Femundtunet

 

Femunden, Drevsjø

 

Arild (Ingebrigtsen) og Kalle (Johnsen) m/komp (Ragnar Johnsen, bass og Stian Risbakken, trommer)

 

Tydal trekkspillklubb

 

"Hvor lenge har dere spilt sammen?", spurte Anita Brustad-Johnsen. "Siden idag ca.kl 19.07", var svaret - og dermed fikk gruppa ganske enkelt navnet '1907'. F.v. Marianne Hjelmen, Toril Dyrhovd, Roar Hensvold, Trond Simensrud (kontrabass) og innlånt gitarist fra Happy Skvett, Morten Brustad.

 

'1907' -  F.v. Marianne Hjelmen, Toril Dyrhovd, Roar Hensvold, Trond Simensrud (kontrabass) og innlånt gitarist fra Happy Skvett, Morten Brustad.

 

Nesten alle 'Skvettene' samlet, bare Idun og Stefan Östgård i manko. F.v. Jan Ekeland, Morten Brustad, Gunn Vesterheim, Odd Negård, Anita Brustad-Johnsen og Ragnar Johnsen. Bak - Stian Risbakken (trommer) og Per Arne Brustad (bass)

 

Jan Ekeland og Gunn Vesterheim

 

Morten Brustad (bak), Anita Brustad-Johnsen, Ragnar Johnsen og Per Arne Brustad (bak)

 

'Ole Bjarnes' fra Tydal

 

Selve markeringen av jubileet fant sted lørdag ettermiddag. Felles buss fraktet festglade gjester til samfunnshuset ‘Fevang’ på Drevsjø. Fra 20 års-markeringen har vi ennå de grønne vannkannene fylt med velkomstgodsaker i minne. De samme kannene var tatt godt vare på og var for anledningen trukket med sølvfolie. ‘Skvettene’ er ikke skvetne for å ta i et tak, så de var med på serveringen og gikk fra bord til bord for å høre at gjestene hadde det bra.

 

Ragnar Johnsen + de andre 'Skvettene' deltok i servering av velkomstsup og kom syngende inn: "Får jag bjuda er på en sup?"

 

 

 

Stefan Östgård serverer 'snabelstoff' av 'sølvkanner' ;-)

 

Idun Östgård og Gunn Vesterheim spør om gjestene har det bra

 

Jubileumssuppe

 

Kong Harald (alias Morten Brustad) erklærer jubileumskvelden for åpnet

 

Jubilantene med familie og konferansier Linda Foss t.v.

 

Etter hyggelige ord fra Ole Bjarne Østby i Tydal trekkspillklubb, var det klart for gaveoverraskelse. Og hva gir man til dem som "har alt"?....

 

....jo, et dialektkrus til hver enkelt kan være nyttig. Og blir ordene for vanskelige for Engerdølene, kan sikkert trønderne hjelpe til...

 

'Drevsjøsangen' - a cappella

 

Kjenner du til Happy Skvett, vet du at de kan mer enn å spille torader, fele og trekkspill. Etter inntatt festmåltid bestående av hjemmelaget ‘jubileumssuppe’, dro de igang - kun vokalt - med den vakre ‘Drevsjøsangen’. De har også i sin ungdom spilt i korps, og da sceneteppet gikk opp hadde de funnet fram sine gamle messinginstrumenter. Til fremføring av Olsen-banden-temaet, kom jammen selveste Olsen-banden gående inn med Dynamitt-Harry. Dessverre – eller skal vi si heldigvis – gikk ikke sprengladningen av på scenen slik den hadde gjort under generalprøven tidligere på dagen. 

 

Linda Foss hadde sporty steppet inn som konferansier på kort varsel og ledet de 130 gjestene igjennom kvelden.

 

Anita Brustad-Johnsen, som vel kan sies å være ‘frontfiguren’ i Happy Skvett, ønsket selv velkommen og sa at godt vennskap er hovedhemmeligheten bak gruppens jubileum. Kjenner man hverandre godt, kan man være seg selv. I over 25 år har de spredd glede i både inn- og utland. De regnes som en sterk ressurs for lokalmiljøet, noe Ole Bjarne Østby fra Tydal trekkspillklubb fikk påpekt i sin tale. Happy Skvett møtte Tydal TK på Elgå for mange år siden, og etter dette har de vært uadskillelige vennskapsklubber. Happy Skvett har alltid masse energi og er ikke redde for å by på seg selv. Det må også være noe av nøkkelen. I tillegg er de utrolig samspilte og dyktige musikere – faktisk så dyktige at de har mottatt både Kulturpris og vunnet vandrepokalen i NM på trekkspill.

 

Selvsagt var det dans til langt over midnatt også denne kvelden.

 

Vi ønsker Happy Skvett lykke til med de neste 25 år og er spent på om de grønne vannkannene da fortsatt er intakte – dog belagt med gullfolie...

 

Happy Skvett "blåste" liv i gamle kunster med Olsen-banden-temaet - allsidige som de er...

 

...og jammen troppet ikke hele banden opp på scenen...

 

...her ventes det på smellet fra Dynamitt-Harry som hadde tatt helt av på generalprøven, men som (kanskje like greit) uteble...

 

Happy Skvett + Tydal trekkspillklubb åpnet dansen

 

Happy Skvett + Tydal trekkspillklubb

 

Tydal trekkspillklubb + Ragnar Johnsen

 

Tydal trekkspillklubb + Ragnar Johnsen

 

Happy Skvett

 

Happy Skvett

 

Happy Skvett

 

Happy Skvett

 

"Baylar" - Ragnar + Stefan + komp.gutta fra Happy Skvett med litt andre toner enn gammeldans

 

Den nystiftede gruppa '1907' hadde her rukket å bli hele 24 timer ;-)  -  F.v. Marianne Hjelmen, Toril Dyrhovd, Roar Hensvold, Trond Simensrud (kontrabass) og innlånt gitarist fra Happy Skvett, Morten Brustad.

 

'1907' -  F.v. Marianne Hjelmen, Toril Dyrhovd, Roar Hensvold, Trond Simensrud (kontrabass) og innlånt gitarist fra Happy Skvett, Morten Brustad.

 

'Arild og Kalle' - Arild Ingebrigtsen, Kalle Johnsen, Stian Risbakken (trommer) og Ragnar Johnsen (bass)

 

'Ole Bjarnes'

 

John Ivar Dragsten fra Løten hadde alene ansvaret for lyd både fredag og lørdag og fikk dermed virkelig "kjørt seg". Imponerende innsats!

 

"Grabbarna" avsluttet dansen på jubileumsfesten med litt andre takter.

 

Femunden

 

Femunden

 

Baksiden av Femundtunet som vender ut mot Femunden

 

Femunden by night...

 

HAPPY SKVETT:

Ragnar Johnsen (Vang) – trekkspill

Jan Ekeland (Engerdal) – torader

Stefan Östgård – trekkspill

Idun Östgård – fele

Anita Brustad-Johnsen – trekkspill

Gunn Vesterheim (Engerdal) – torader

Morten Brustad (Løten) – gitar

Odd Negård (Koppang) – fele

Per Arne Brustad (Hamar) – bass

Stian Risbakken (Engerdal) - trommer