Storefjelltreffen 2016

28. april - 1. mai 2016

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2016 

 

Resultatliste

>> Se bildene fra finalen her

 

 

Fikk du ikke deltatt på årets Storefjelltreff?

Da har du muligheten til å ta en kikk her på YouTube.

TV Øst var tilstede og har produsert to programmer. Programmene kan også ses på kanal TV Øst som er lokal-TV tilbud for Hedmark, Oppland, Buskerud og Oslo.

 

Storefjelltreffen 2016 - del 1

Storefjelltreffen 2016 - del 2

 

 

Storefjelltreffen 2016 ble avviklet 28. april – 2. mai. Arrangørene, Tørstad & Albrigtsens Gammeldansorkester, har fått god rutine hva gjelder å ha mange baller i luften. Storefjell hotell og dets personale hjelper dog godt til med å tilby et velegnet hotell til en slik seanse.

 

Storefjell Seterhotell ble bygd av Gunhild og Knut Nibstad i 1930. Med tretti sengeplasser ble dette starten på reiselivseventyr grunnleggerne neppe hadde drømt om...

 

I 1956 overtok Gerd og Andres Nibstad driften av hotellet. Sammen videreutviklet de stedet nærmes kontinuerlig til de overlot driften til barna sine på slutten av åttitallet. I dag er det brødrene Knut, Hans, Lars og Arne som viderefører de stolte familietradisjonene, og neste generasjon er allerede involvert i driften etter hva vi kan observere. Vi er helt sikre på at Andres hadde vært mektig stolt av sine etterkommere som så absolutt har ivaretatt hans interesse for trekkspillet. Blant hans mange komposisjoner er vel «Livet på Storefjell» den mest kjente.

 

Etter de siste utbyggingene har hotellet 300 rom med tilhørende fasiliteter for både kurs-/konferansegjester og ferie-/fritidsmarkedet.

 

Tørstad & Albrigtsens Gammeldansorkester

 

Tørstad & Albrigtsens Gammeldansorkester

 

Rana toraderklubb

 

Unge toraderspillere varmer opp før konkurransen

 

Unge toraderspillere varmer opp før konkurransen

 

Sirkus Armando -  F.v. Ole Anders Nybakken og Arne Roger Skjellerud - begge på trekkspill. Jørgen Flesvik på trommer. Dessverre holdt ikke innsatsen til en plass i finalen i orkesterklassen.

 

3 små vestlendingar - her med plateslipp under Storefjelltreffen

 

3KKSPILLTROLL hadde salgsutstilling av trekkspill fredag og lørdag, og det var til tider ganske så livat med buskspillere som ville prøvespille instrumenter.

 

Lørdag var det hele tre kurs man kunne delta på. Nybegynnerkurs torader med Ole Runar Bekkeseth, viderekommende kurs torader med Pål Bratås samt kurs i samspill og arrangering med Tom Willy Rustad. Tom Willy underviser på folkemusikklinja på Vinstra videregående skole som er Norges, og trolig Europas, eneste studietilbud i sitt slag. Folkemusikkelevene kaller seg «Spira» når de er ute på spilleoppdrag, og de deltok både i konkurransen og inviterte til konsert i Dansesalongen.

 

Når Pål Bratås er nevnt, foregikk det hele to plateslipp på hotellet denne helgen. I tillegg til Pål Bratås’ rykende ferske CD hadde «3 små vestlendingar» foreviget noe av sitt repertoar på CD. Den glade gjengen har røtter fra Indre Arna, Osterøy og Hardanger, og kunne by på fengende dansemusikk, men også lyriske toner framført på torader. Bratås kvartett var også å høre i Dansesalongen på kvelden, og Oddvar Fingarsen har vært en trofast medspiller på trekkspill. Men Oddvar er å observere på scenen både titt og ofte i mange gruppekonstellasjoner, og han elsker å buskspille. Han er også kjent som et av medlemmene i «Toradertrioen» som nok har vært et forbilde for mange av deltakerne på Storefjelltreffen. Derfor var det vel fortjent at Storefjellprisen 2016 gikk nettopp til trivelige Oddvar Fingarsen.

 

TV Øst var tilstede under hele Storefjelltreffen og ble observert til stadighet med mikrofoner og kamera for å kunne produsere og presentere et trekkspillprogram med bredde. Vi gleder oss til å se resultatet. Neste års treff er allerede fastsatt til 27.04.-30.04.2017, så det er ingen grunn til å nøle med å melde seg på allerede nå!

 

3KKSPILLTROLL hadde salgsutstilling med nye og brukte instrumenter

 

Lom toradergruppe

 

Lom toradergruppe

 

Lom toradergruppe

 

Lom toradergruppe

 

Hyggelig buskspill med årets vinner av Storefjellprisen t.v. - Oddvar Fingarsen, Svein Midtlien (midten) og  Roar Hensvold t.h.

 

Buskspill på standen hos 3KKSPILLTROLL

 

Buskspill på standen hos 3KKSPILLTROLL

 

TV Øst var på plass hele helgen og dekket det meste av konkurranser, buskspill og god stemning. Følg med!