NM på trekkspill

30. juni - 2. juli 2016, Asker Kulturhus

Arrangør: Asker Belg & Swing og NTL

 

 
Alle foto og tekst: © fo2:2ne ,  © fo2:r2 og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2001-2016

 

Galliano "in concert"

Asker Kulturhus - 1. juli 2016

 

<< Tilbake til forrige side

 

Etter mange års fravær gjestet Richard Galliano Norge igjen under årets NM på trekkspill i Asker Kulturhus. Sist gang han gjestet Norge var i 2008 under Oslo Jazzfestival - en stor opplevelse, se Oslo Jazzfestival, 2008

 

I 2003 gjestet han også Oslo og vi overvar "Piazzolla forever"-konserten i et stappfullt Cosmopolite, og Dagsavisen omtalte han da på følgende måte: "Richard Galliano er for fransk trekkspelmusikk det Astor Piazzolla var for den argentinske tangoen. Det var møtet med Piazzolla og musikken hans som fekk Galliano til å søkje attende til sine eigne røter, i den franske musette-tradisjonen. Som ung utøvar på akkordeon vart han hekta på jazz, og var på 70-talet med i bandet til Claude Nougaro. Seinare arbeidde han med Chet Baker, Enrico Rava, Jan Garbarek, Michel Petrucciani, Didier Lockwood, Joe Zawinul og mange andre. Sist vi høyrde han live i Noreg var med saksofonisten Michel Portal, grand old man i fransk jazz.". Se vår lille omtale her:

Cosmopolite, "Piazzolla forever" 2003

 

Richard Galliano, (født 1950), er verdens ledende jazz-trekkspiller, og er den eneste nålevende trekkspilleren som har kontrakt med plateselskapet Deutsche Grammophon. Galliano har medvirket på over 50 plateutgivelser hittil i sin karriere, og han behersker så godt som alle stilarter! For mer info om ham se: www.richardgalliano.com

 

Det kan kun beskrives med ordet "STORT" at han valgte å holde konsert under årets NM på trekkspill, men ikke nok med det - han ga også "MASTER CLASS" for interesserte utøvere. Dette var en unik mulighet for de fire påmeldte som vi tviler på kommer igjen, se bilder lenger ned på siden.

 

En stor takk til NM-arrangøren for at vi, blant ca. 300 tilhørere, fikk oppleve dette!!!

 

Én mann, étt trekkspill - fylte alene den store scenen og hele det tilstedeværende publikum i Asker kulturhus med sin musikk og varme og sjarmerende personlighet.


Som ekte franskmann er engelsk ikke hans sterke side - - men musikk er jo et universelt språk, så ord var egentlig totalt unødvendig - det var bare å lene seg tilbake og nyte en fantastisk konsert....

 

Uten tvil - sjarmerende personlighet

 

  Innlevelse...

 

Plystre kan han også Helt til slutt kom accordinaen frem

 

Kristina Farstad Bjørdal fikk æren av å overrekke blomster  

 

 

Masterclass med Richard Galliano

 
Masterclass med Richard Galliano i Multisalen var nok en uforglemmelig opplevelse for alle de fire påmeldte. Hver utøver fikk 30 minutter til rådighet og skulle spille et stykke mens Galliano hørte på, hvoretter han kommenterte og kom med tips til hvordan gjøre ting annerledes eller bedre. Masterclassen var åpen også for publikum som bare ville høre på.

 

Førstemann ut var Kalle Moberg. Han studerer for tiden ved Norges Musikkhøgskole og har vært med å konkurrere i NM siden han var en liten pjokk. Han var fascinert av Kalles sang til trekkspillingen og ville gjerne hør mer av det ved anledning.

 

Kristina Farstad Bjørdal hadde valgt et musettestykke og dette er jo nettopp en av Gallianos favorittgenre. Hun er også for tiden student ved Norges Musikkhøgskole.

 

Roberto Parlermo kommer fra Italia og bosatte seg på Jeløya for noen år siden. Han spilte et stykke han hadde komponert selv i jazzvals-stil, som også er "typisk" Galliano-stil. Til dette fikk Roberto gode tips vedr. improvisering og litt annerledes bassganger utenfor det vanlige mønsteret.

 

Mathias Rugsveen var sistemann ut. Ingen tvil om at Galliano var imponert over ferdighetene til den unge gutten. Han mente at 12 år var en fin alder for å starte med improvisasjoner og anbefalte ham et par You-tube lenker for å lytte til.