NM på trekkspill

30. juni - 2. juli 2016, Asker Kulturhus

Arrangør: Asker Belg & Swing og NTL

 

 
Alle foto og tekst: © fo2:2ne ,  © fo2:r2 og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2001-2016

 

Åpningsseremoni

 

<< Tilbake til forrige side

 

Mathias Rugsveen åpnet med å spille med hvite hansker i ultrafiolett lys, dvs. man visste jo ikke at det var Mathias før lyset ble skrudd på.

 

Konferansier Lars Arnevig, leder for hovedkomiteen for NM 2016, ledet oss igjennom åpningsseremonien. Det finnes mange unge talenter i Asker, slik at arrangørene fant det hyggelig å kunne presentere noe mer enn bare trekkspill denne kvelden.

Lars Arnevig

 

Mathias Rugsveen spilte nok et nummer etter åpningsseansen.

 

Helle Heyerdahl  (13 år) fra Asker deltok i år på fylkesmønstringen til UKM (Ungdommens Kulturmønstring) fra Akershus med dans til "I found", koreografi: Malin Isaksen. Helle har danset i to år.

 

Rebekka Rist (14 år) fra Asker deltok også i år på fylkesmønstringen til UKM (Ungdommens Kulturmønstring) fra Akershus med klassisk gitar. Hun har vært med på UKM de siste to årene og har spilt gitar allerede i 8 år.

 

Corazon Tangoorkester er relativt nystartet og tar over arven etter Lexus Tangoorkester som vi har kunnet høre ved flere anledninger på NM tidligere år.

 

Alle solister under 14 år fikk en liten påskjønnelse for sin deltakelse

 

Med Nils Georg Haugland Nilsen (sang) og Marilyn Brattskar (flygel) senket virkelig roen seg. Marilyn er organist, komponist og arrangør, og kordirigent fra Holmen kirke i Asker. Hun er fra Minnesota og var en av årets dommere under NM. Nils Georg er utdannet tenorsanger ved Norges Musikkhøgskole, Barrat Due Musikkinstitutt samt mastergrad fra Manhattan School of Music i New York. Ved siden av konsert og turnévirke jobber han freelance ved eventer, bryllup og begravelser.

 

Kulturminister Linda Hofstad Helleland fra Klæbu hadde dessverre ikke anledning til å delta på åpningsseremonien, men hadde sendt sin videohilsen. Hun har trekkspill på stortingskontoret og hevder at trekkspill absolutt er kultur. Hun er jo fra Trøndelag.

 

Daniela Reyes har vært med å konkurrere i NM flere ganger og har så absolutt ikke lagt trekkspillet på hylla, selv om gitar og sang også har tatt plass i hennes musikalske verden. Daniela har deltatt på UKM (Ungdommens Kulturmønstring) hvert år siden 2010.

 

Silja Aasland (16 år) fra Asker er med i Asker Nysirkus som deltok på avslutningsforestilling 3D på UKM (Ungdommens Kulturmønstring) med luftakrobatikk.

 

Asker Trekkspillensemble, ledet av Lars Arnevig, har trekkspillere med lang fartstid. De har i perioder operert mer som et prosjektorkester, men det siste året har de møttes for å øve mer jevnlig. For anledningen hadde de med seg Nils Georg Haugland Nilsen på vokal.