Drøbak trekkspillklubb 40 år

Jubileumskonsert

18. september 2016

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2016 

 

Program

 

Trekkspillklubbene i Norge begynner å «dra på årene», og Drøbak Trekkspillklubb fylte 7. januar 2016 40 år. Det er dog ennå en stund til de når igjen Norges eldste som er Oslo Trekkspillklubb. De hadde 70 års-jubileum i 2015. Feiringen til Drøbak TK fant sted søndag 18. september 2016 i et splitter nytt kulturhus i Frogn – Smia – som åpnet uka før.

 

Ingen ringere enn Gunnar GP Pedersen var engasjert som konferansier.

 

Jubilanten Drøbak TK åpnet selv konserten, men overlot så scenen til en av gjestene - Ås trekkspillorkester. Disse ledes av Stian Norgård Aase. I motsetning til Drøbak TK er denne gjengen bestående av kun unge trekkspillere, og vi fikk høre også tre små duetter av de to yngste i orkesteret. De avsluttet sin seanse med «Irsk suite» som de skal framføre i Praha i november under en internasjonal konkurranse. Det låt riktig så bra og autentisk irsk med innlånt perkusjonist på pauker fra Norges Musikkhøgskole.

 

Ås Trekkspillorkester

 

Ås Trekkspillorkester

 

Ås Trekkspillorkester ledes av Stian Norgård Aase

 

Ås Trekkspillorkester

 

Dernest overtok Arne Kvalnes med sin gitar. Han ble «hekta» på Evert Taube som ung gutt, og har fortsatt i samme fotspor. Han serverte oss et bra knippe av både kjente og mindre kjente Taube-melodier.

 

Arne Kvalnes

 

Konferansieren må vi heller ikke glemme å nevne. Dette var ingen ringere enn Gunnar GP Pedersen, en kjente stemme, programleder og entertainer fra radio og TV for oss som har levd en stund – alltid med en god historie. Han kan også sies å være mer enn gjennomsnittlig interessert i trekkspill og har alltid sitt eget lille pianospill i bagasjen – i tilfelle det skulle være bruk for det. Det ble det også denne ettermiddagen. Fakta om komponister o.l. hadde han også undersøkt godt på forhånd.

 

Gunnar GP Pedersen

 

I andre avdeling etter en hyggelig kaffepause, startet Duo Jupiter opp. Den består av Lars Røyseng og Stian Norgård Aase som gjorde et fabelaktig inntrykk både på konferansieren og publikum. Guttene kan trygt sies å ha pådratt seg noen år med spilleerfaring, men det er ikke mange som klarer å holde det samme jevne, høye nivået som disse to. Det ble både norsk folkemusikk i ny stil (Svenneprøva), preludium fra Holberg-suiten, tangoer av Piazzolla og en skikkelig sviske til slutt – Czardas. GP Pedersen måtte rett og slett bort å telle fingrene deres, da han mente de måtte ha mer enn fem på hver hånd.

 

Duo Jupiter - Lars Røyseng (t.v.) og Stian Norgård Aase - det er ikke å overdrive å si at disse stiller i øvre sjiktet i internasjonal klasse

 

Arne Kvalnes til akkompagnement av Drøbak Trekkspillklubb

 

Drøbak TK og Arne Kvalnes avsluttet så med mere Evert Taube.

 

Alt i alt – en fin ettermiddag med musikk og hyggelig folk i et splitter nytt kulturhus.

 

Kaffe og kaker i pausen - deriblant trekkspillmuffins som herved er foreviget før de ble fortært...