Vårkonsert med TrekkspillRingen Asker

31. mai 2015

TrekkspillRingen Asker

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2015 

 

Program

 

Søndag 31. mai inviterte TrekkspillRingen Asker til vårkonsert i Asker kapell. Ettersom sommeren har latt vente på seg, passet tittelen «vårkonsert» fortsatt bra. TrekkspillRingen har hatt som tradisjon å invitere til én konsert i året. Den er vanligvis lagt til førjulstida, men ettersom de trengte mer øvingstid for gjennomføringen, ble det altså i år en vårkonsert som ble en del av Asker kulturfestival som har gikk av stabelen denne helgen.

 

Organist Grete Laugerud, som for øvrig for tiden er organist i Heggedal kirke, åpnet konserten, samt at hun spilte et par andre komposisjoner underveis. Deretter overtok Prosjektorkesteret til TrekkspillRingen. Som navnet tilsier er dette orkesteret sammensatt av utøvere som har spilt en del tidligere, og Lars Arnevig er musikalsk leder.

 

 
Einar Thokle Hovden   Rebekka Rist

 

Nestemann ut var Einar Thokle Hovden (17) som tidligere har vært med i TrekkspillRingens barneorkester «Fermaten». Stian Norgård Aase har vært musikalsk leder for «Fermaten» i mange år, og er fortsatt lærer for Einar på trekkspill. Einar hadde en flott tolkning av «Kalina Krasnaya» av Viatcheslav Semionov.

 

Rebekka Rist (13) har spilt gitar i 7 år, og har allerede rukket å delta flere ganger i både Ungdommens Musikkmesterskap (UMM) og Ungdommens Kulturmesterskap (UKM). Hun trollbandt publikum med sitt vakre klassiske gitarspill til et krevende repertoar. Vi fikk først høre en vals fra Venezuela og så Preludium nr. 4 av den kjente brasilianske komponisten Villa-Lobos. Hun avsluttet med to sammensatte Sør-Amerikanske sanger der den dype E-strengen blir nedstemt til D.

 

"Fermaten"

 

De spente utøverne i yngste garde, «Fermaten», måtte så få slippe til. I 2014 var det et generasjonsskifte og trekkspillorkesteret startet «på nytt». Det består i dag av 5 elever fra 9-11 år, og Stian Norgård Aase er fortsatt musikalsk leder.

 

Monica Svenningsen Lie og Eline Gjerde har spilt duett sammen i sine «yngre dager» og hadde fremførte de to første satsene av «Vinteren» fra «De fire årstider» av A.Vivaldi. De hadde aldeles ikke glemt bort gamle kunster.

 

Duetten Monica & Eline

 

 

Daniela Reyes Holmsen er en aktiv ung dame som for tiden går på Rud videregående skole. Hun skriver musikk selv, og vi fikk høre selvkomponert stoff fremført både på trekkspill og gitar med sang.

 

Prosjektorkesteret avsluttet vårkonserten med Astor Piazzollas «Melodia in La Minor» og «Bach goes to Town» av Alec Templeton - opprinnelig for storband - i et arrangement av Anthony Galla-Rini. Kari Midtbø ledet oss behagelig gjennom konserten som konferansier og hun innrømmet at hun nå endelig etter 45 år var fornøyd med å ha fått viljen sin om å få spille sistnevnte stykke i orkesteret!

 

 

 

 

 

 

 

Daniela Reyes Holmsen