Oslo Trekkspillklubbs 70 års jubileum!

28. november 2015

Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2015 

 

Forbinder du trekkspill bare med bryggedans og gammeldans? Oslo Trekkspillklubb (OTK) presenterer musikk du vanligvis ikke forbinder med instrumentet. OTK ble stiftet i 1945 og har dermed fylt 70 år! Dette jubileet måtte selvfølgelig feires med både konsert og fest. OTK er Norges ledende trekkspillklubb med over 25 NM-titler. Orkesteret har også hatt stor suksess i internasjonale konkurranser. De kom nylig tilbake fra en jubileumstur i Sveits hvor de holdt en rekke konserter med fullsatte lokaler. Ottar E. Akre var orkesterets dirigent fra 1945 til 1977, da Tom Havold overtok. Erik Bergene ble hans etterfølger i 1988 og er det fortsatt pr. dd..

 

Oslo Trekkspillklubb

 

Oslo Trekkspillklubb

 

Kulturhuset Stabekk Kino i Bærum utenfor Oslo, var for anledningen leid som både konsert- og festlokale. Publikumsoppslutningen kan dessverre ikke måle seg med interessen for slike konserter i Europa, men de som hadde valgt å tilbringe lørdagskvelden på Stabekk fikk en konsertopplevelse de sjelden vil glemme. Konserten var todelt og meget variert slik at OTK virkelig fikk vist sin musikalske bredde. Første del åpnet med den marsjaktige Fantasi i f-moll av W.A. Mozart skrevet det året han døde (1791), som ikke egentlig er typisk Mozart, men skrevet for mekanisk orgel og inneholder tre fuger, inkl. en dobbeltfuge. Deretter fulgte Symfoni nr. 1 av W. Boyce, Grainger-suite av P. Grainger (australsk/britisk god venn av E. Grieg), Vals fra Masquerade av armenske A. Khatschaturian, Nimrod fra Enigma variasjonene av E. Elgar, Yiddisch Wedding Dance av J. Press og Svenneprøva av Jo Asgeir Lie.

 

Oslo Trekkspillklubb

 

Andre del av konserten inneholdt Frosini (Little Doll og The Gay Picador) og mye annet snadder som

Vals nr. 2 av D. Shostakovitch, Tema fra «Kill Bill» av B. May, Fanitullen med variasjoner i arrangement av Erik Bergene, før de rundet av med Root Beer Rag av Billy Joel.

 

Etter konserten var det enkel bespisning og variert dansemusikk fra gjesteorkestre. Strømmen Trekkspillklubb var først ut og ble så avløst av Gamle Aker Spelemannslag. Flere av OTK’s medlemmer er også interessert i å spille gammeldans, så Kristina Farstad Bjørdal, Kalle Moberg, Marius Berglund og Eilev Øverbø holdt det gående fram til midnatt med ulike konstellasjoner – godt kompet av Vidar Stenseth (bass) og Trond Bull-Hansen (gitar).

 

Erik Bergene mottok en velfortjent gave fra OTK’s medlemmer, men også et av medlemmene trengte en liten ekstra oppmerksomhet. Vigdis Petterson ble medlem i 1967 og er fremdeles aktiv i orkesteret.

Gratulerer med jubileet, Oslo Trekkspillklubb!

 

70 årsjubileet gikk ikke upåaktet hen fra medlemmenes side heller. Her en velfortjent gave til Erik Bergene som har vært dirigent siden 1988.

 

Vigdis Petterson fortjener også å bli nevnt. Hun har vært aktiv medlem av OTK siden 1967 - trolig Norgesrekord hva gjelder medlemsskap i trekkspillklubb...

 

 

 

 

 

 

 

Strømmen Trekkspillklubb (bildet) og Gamle Aker Spelemannslag spilte til dans etter konserten

 

Dans og hyggesamvær etter konserten

 

F.v. Marius Berglund, Kristina Farstad Bjørdal, Kalle Moberg. Bak: Vidar Stenseth (bass) og Trond Bull-Hansen (gitar)

 

Kristina Farstad Bjørdal og Eilev Øverbø. Bak: Vidar Stenseth (bass) og Trond Bull-Hansen (gitar)