Fransk på Nordstrand - Edith Piaf 100 år!

1. februar 2015

Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2015

                                                                                                                                                                

 

Søndag 1. februar 2015 var det nok en gang franske toner på Nordstrand i Oslo besørget av Les Copains. Gruppen har fransk og italiensk musikk på repertoaret og ledes av Morten F. Lund som har spesialisert seg på franske viser i Norge. Sentralt står også musette-trekkspillet som oftest traktert av Lars-Gøran Engerdal. Gruppen engasjeres ofte med ulik besetning, og denne kvelden var Asbjørn Aass med på piano og Christian Sørlie på trommer. I tillegg var kveldens vokale hovedgjest franskfødte Nicole Synnestvedt.

 

«I år ville Edith Piaf ha fylt 100 år, nærmere bestemt 19. desember 2015, men vi velger å hylle henne i kveld», sa Lund da han ønsket velkommen. For riktig å sette stemningen åpnet konserten med en riktig Parisisk musette medley med Engerdal på trekkspill  – Indifference, La Mer og Midnight in Paris.

 

Lars-Gøran Engerdahl og Nicole Synnestvedt

 

Lars-Gøran Engerdahl og Morten F. Lund

 

 
Asbjørn Aass (piano)   Christian Sørlie (trommer)

 

Morten Lund fulgte opp på gitar og sang med Georges Brassens «Les amis de Georges» eller «Vennene til George» som den heter med norsk tekst. Georges Moustaki hører også hjemme på en ekte fransk aften, og «Om hun hørte dette» er skrevet til ære for Piaf.

 

I pausen var det satt av rikelig med tid til å smake på franske oster og leskende røde, franske dråper.

 

Dernest var det tid for kveldens hovedgjest – Nicole Synnestvedt. Hun åpnet med «Padam, padam» og på repertoaret var flere kjente perler som «La vie en rose», «La foule», «L’Accordeoniste», «Hymne L’Amour», «Mon dieu», «Non je ne regrette rien» og selvsagt «Milord».

 

Kvelden ble avsluttet med fransk allsang slik Le Copains pleier med mulighet for «bruksanvisning» for de som var usikre på teksten til bl.a. «Champs-Elysees».

 

Lars-Gøran Engerdahl

 

Lars-Gøran Engerdahl, Nicole Synnestvedt og Morten F. Lund

 

 

Nicole Synnestvedt

 

 

 

Lars-Gøran Engerdahl