Music for a While - julestemning i Parkteatret

13. desember 2015

Alle foto og tekst: © fo2:2re og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2015 

 

Søndag 13. desember 2015 var det igjen klart for å skape julestemning på Parkteatret i Oslo. De fem medlemmene i gruppen «Music for a While» har dermed gjort det til en tradisjon med sine julekonserter på Parkteatret. Gruppas navn har bakgrunn i at de har laget flere forestillinger hvor komponisten Kurt Weills musikk har stått i fokus. Deres første plate i 2007 «Weill Variations» gjorde Kurt Weills udødelige musikk i originale og friske versjoner, derav deres første navn på gruppen «Music For A Weill» som nå er omskrevet. Dermed har de alltid  med noe Kurt Weill-stoff – selv om det er julekonsert. Tora Augestad fronter gruppen som fremragende vokalist og vi forstår godt hun er nominert til Nordisk råds musikkpris. Med seg har hun et stjernelag av norsk jazzmusikere:

 

Stian Carstensen (Farmers Market) – trekkspill, banjo & pedal steel
Mathias Eick (Jaga Jazzist, Manu Katché) – trompet
Martin Taxt (Trondheim Jazzorkester, Koboku Senju) – tuba
Pål Hausken (In the Country, Susanna) – trommer & perkusjon
Ingar Hunskaar – lyd

 

Tora Augestad og Stian Carstensen

 

Tora Augestad og Stian Carstensen

 

«Vi skal spille den beste musikken fra de siste 400 år for dere», åpnet Tora med, «og dere vil få høre mye dyster tekst om døden i denne lystige juletid, men også mye som handler om kjærlighet». Det ble med andre ord en meget underholdende kveld med langt fra bare julesvisker. Klassiske høydepunkter, barokkmusikk, litt allsang stod på programmet, og ikke minst latter fremskapt av  tørrvittige kommentarer fra Stian Carstensen bak trekkspillet, banjoen og «avlastningsbordet» (les: pedal steel).

 

I 2014 feiret gruppa sitt 10-årsjubileum og slapp sin tredje plate «Canticles of Winter» (Grappa), som ble skamrost av et samlet kritikerkorps. Det er en neddempet vinterplate, ispedd litt juledryss, hvor Music for While videreutvikler barokksporet fra den bejublede platen «Graces that refrain» fra 2012 sammen med vintersanger med juledryss.

 

Tora Augestad, Mathias Eick (trompet) og Stian Carstensen (trekkspill)

 

Tora Augestad, Mathias Eick (trompet) og Stian Carstensen (trekkspill)

 

Stian Carstensen trakterer ikke bare uttallige instrumenter, men plystrer og scatter også

 

Tora Augestad, Mathias Eick (trompet) og Stian Carstensen (trekkspill)