Tangoorkesteret Lexus og Oslo Trekkspillklubb

2. juni 2015

Tangoorkesteret Lexus

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2015 

 

Tirsdag 2. juni 2015 møttes Tangoorkesteret Lexus og Oslo Trekkspillklubb (OTK) for første gang til felles konsert på foajescenen til Bærum kulturhus med store glassvinduer som scenedekor. Lexus består i hovedsak av elever fra Bærum kulturskole, mens OTKs medlemmer er enten godt erfarne eller sågar også profesjonelt utøvende musikere.

Konserten var todelt og Lexus fikk lov å åpne. Musikalsk ansvarlig for Lexus er Anders Grøthe. Han komponerer ofte melodier til orkesteret, men valgte å åpne med «Til minne om Astor» («A la memoria de Astor») av den kvinnelige komponisten Myriam Mees fra Belgia. Deretter fulgte «Meloditango» i arrangement for Lexus av Grøthe, som i sin tid var kjenningmelodien til «Meloditimen» i radioen. Den opprinnelig tittelen på denne er «Melody in F» av Anton Rubinstein. Den neste ble en norsk tango, «Vestfoldtango», komponert og arrangert av Grøthe, og så en argentinsk tango «Eastern tango» av Don Basilio Fomin. Tysk tango måtte også med på repertoaret – «Blauer Himmel» av Josef Rixner. Den argentinske tangoen «My violin» - eller på norsk «Fela mi» -  av Kapsy Pezzi har en litt spesiell stil. Myriam Mees har komponert flere flotte tangoer slik som den neste «Tango por favor». «Tango for 33» har Grøthe opprinnelig komponert for 3 solister og 30 ”manns” orkester, men det låt fint av Lexus selv om de på langt nær er så mange. Lexus avsluttet sin avdeling med en god, gammel kjent tango –  dog ikke argentinsk – men nemlig «Fritiof och Carmencita» av Evert Taube.

 

 
Tangoorkesteret Lexus   Tangoorkesteret Lexus

 

OTK har vunnet et utall av NM og plassert seg høyt på listene i konkurranser i utlandet. Til denne kveldens konsert hadde de valgt musikk både fra sitt klassiske repertoar og underholdningsprogram. De åpnet etter pausen med den lystige «Grainger Suite» i tre satser, som er basert på britisk folkemusikk, arrangert av dirigent Erik Bergene. Han hadde også arrangert den neste melodien - «Iddisch Wedding Dance». Fra glad jødisk musikk bar det over til Pietro Frosinis «Little doll» og «The gay picador» som ble avslutningsnummeret. Studenten Åsta Soffia Torgeirsdottir ved NMH gjorde seg her bemerket med solid ”trekkspilling” som konsertmester på disse to Frosini komposisjonene. Vi er ganske sikre på at vi får høre mer til henne.

 

Oslo Trekkspillklubb (OTK)

 

Oslo Trekkspillklubb (OTK) - Åsta Soffia Torgeirsdottir ytterst t.v.