DM på trekkspill, distrikt Hedmark/Oppland

7. mars 2015

Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © fo2:trekkspill.no                                                                                                                                                                                                  Lillehammer TK

Copyright © 2015

                                                                                                                                                                

 

Lørdag 7. mars 2015 ble DM på trekkspill for NTLs distrikt 2 - Hedmark/Oppland avviklet. Vingartun grendehus på Lillehammer var arena og Lillehammer trekkspill- og toraderklubb hadde påtatt seg arrangementsjobben. Det er i år 40 år siden de ble stiftet og de gledet seg derfor å få besøk av dyktige musikere som en del av markering av jubileet. Arrangementet var også en del av Norske Trekkspilleres Landsforbunds (NTL) ”kvalifisering” til NM – faktisk er det tilstrekkelig å ha stilt opp! NM på trekkspill skal i år foregå i Steinkjer 25.-27. juni der NTL har valgt Malm Trekkspillklubb som arrangør. I alt er det 11 DMer rundt om i landet som blir arrangert i de ulike distriktene i løpet av mars og april.

 

Dommerne: f.v. Willy Rustad, Svein Erik Smeby og Kåre Dale

 

Hedmark/Oppland har gode tradisjoner for gammeldans og det var i all hovedsak i «gammeldans»-klassene det ble konkurrert denne lørdagen. Unge Tor Nythun-Bøe fra Leira i Valdres var på scenen i hele tre ulike klasser. Han vant som kjent Superfinalen i gammeldans under NTLs NM på trekkspill 2014 i Haugesund. Ettersom antallet deltakere i de fleste klasser var noe begrenset, var kanskje ikke premieutdelingen den mest spennende delen, men alle gjorde en meget bra innsats. Spesielt hyggelig er det å se at det så absolutt spirer og gror rundt tålmodige og entusiastiske lærere. Sigurd Tingstad fra Lillehammer hadde med seg sin gjeng «Trekk og Skyv» i underholdningsmusikk. Brit Alseth stilte opp med de unge i «Vågåbanden» fra Vågå som allerede kan regnes som ringrever i DM og NM sammenheng.

 

Konkurransedagen ble avsluttet med dansekveld og dugnadsspilling. Rundt midnatt var vel de fleste godt fornøyd ...også 3kkspilltroll som hadde gleden av å overvære hele arrangementet med salgsutstilling av trekkpill.

 

Tor Nythun-Bøe, Valdres

 

Anders Tingstad, Os i Østerdalen

 

Martin Barlund, Vågå - spilte taktfast og fint. Legg merke til det ivrige arbeidet med høyrefoten ;-)

 

Trekk og Skyv, Lillehammer. Musikalsk leder: Sigurd Tingstad

 

Som bestefar så sønnesønn - to generasjoner med felles interesse (Johnny Haugen t.v. spiller i Lillehammer TK og Edvard er med i "Trekk og Skyv" :-) - prøvespilling på utstillingsstanden til 3kkspilltroll

 

Øyer trekkspillklubb

 

Vågåbanden, Vågå. Musikalsk leder: Brit Alseth

 

Vågåbanden, Vågå. Musikalsk leder: Brit Alseth

 

Vågåbanden, Vågå. Musikalsk leder: Brit Alseth

 

Faktho, Østre Toten. Kristian Kvikstad (midten) er 90 år og var på sitt ca. 75ende DM i år!!!

 

Arne Egil Retteraasens orkester, Flisa

 

Lillehammer trekkspill og toraderklubb - årets arrangører av DM Hedmark/Oppland

 

Lillehammer trekkspill og toraderklubb - årets arrangører av DM Hedmark/Oppland

 

Lillehammer trekkspill og toraderklubb

 

Lillehammer trekkspill og toraderklubb

 

Lillehammer trekkspill og toraderklubb