NM-konsert 2014

Strømmen samfunnshus - 19. oktober 2014

 

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2014                                                                                                                                                   

 

Program

 

Årets NM på trekkspill i regi av Norske Trekkspilleres Landsforbund (NTL) ble arrangert i Haugesund hvor det ble konkurrert i 20 ulike klasser. Oslo og Akershus krets av NTL har tidligere år invitert til konsert med noen av NM-vinnerne, og konsert ble det også i år med mye god musikk fra flere ulike stilarter. Arenaen var Strømmen samfunnshus hvor det ble servert alt fra balkanrytmer via gammeldans til originalskrevet musikk for trekkspill.

 

Lillehammer Trekkspill- og Toraderklubb - musikalsk leder Sigurd Tingstad

 

Lillehammer Trekkspill- og Toraderklubb stilte med trekkspillgruppa som vant klasse «Gammeldans orkester, divisjon 1». Sigurd Tingstad er musikalsk leder for denne samspilte gjengen som riktig fikk det til å rykke i dansefoten.

 

Nestemann på programmet var Einar Thokle Hovden fra Røyken som vant klasse «Solister 15-17 år». Einar har vunnet i solistklasser også tidligere år og har for tiden Stian Aase som lærer. Han er også blitt plukket ut til å være med på et talentutviklingsprogram på Norges Musikkhøgskole der han har Erik Bergene som lærer.

 

Bjørn-Petter Tøsse fra Fræna vant dommerprisen i klasse «Åpen klasse» med hele 135 poeng. Han startet i høst som student ved det åpne kandidatstudiet på Norges Musikkhøgskole og har såkalte «truede taktarter» - 7+9+11 - fra Balkanområdet som hovedinteressefelt. Han spilte to egenkomponerte stykker i Balkandrakt og ett av J.S. Bach som han hadde arrangert selv – «Bach àla Tøsse».

 

Einar Thokle Hovden    

 

         
  Bjørn-Petter Tøsse       Mathias Rugsveen (10 år)

Mathias Rugsveen i duett med Leo Florin - Czesh polka

 

 

 

Den neste vesle karen er det vel verdt å merke seg navnet på – Mathias Rugsveen som bare er 10 år (snart 11) som her halvt norsk/halvt russisk og har spilt trekkspill siden han var 5 år. Allerede to år på rad har han vunnet klasse «Solister t.o.m. 11 år». I tillegg har han også kommet hjem med priser fra den internasjonale trekkspillkonkurransen i Pula (Kroatia), Rostov og Stockholm. Mathias spilte hele sju numre for et målløst publikum.

 

Landets eldste trekkspillklubb – Oslo Trekkspillklubb – avsluttet konserten. De kan skilte med å ha vunnet flest NM-medaljer – hele 30 stk.

 

Samtlige utøvere på konserten er de ypperste innenfor sitt felt og vil gjorde denne konserten til en minnerik opplevelse for tilhørerne.

 

 

Mathias Rugsveen (10 år)    

 

 

Oslo Trekkspillklubb - dirigent Erik Bergene