KONSERT I VARDÅSEN KIRKE

24. november 2013

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no                                                                                                                                                                                                                    

Copyright © 2001-2013

 

Søndag 24. november inviterte «TrekkspillRingen i Asker» (TR) til konsert. Det har etter hvert blitt en tradisjon å invitere musikalske venner til samling i Vardåsen kirke på senhøsten. Kari Midtbø Kristiansen var kveldens konferansier og loset oss behagelig igjennom konserten.

 

Konserten åpnet med den meget passende melodien «Så spiller vi harmonika» der «Asker Belg & Swing» akkompagnerte Asker Mannskor – eller Asker Mandssangforening som de het da den ble stiftet allerede i 1851. De er dermed bygde-Norges nest eldste kor og har en kvinnelig dirigent, Inger Farstad. Dernest ble «Skomværsvalsen» framført med skikkelig skipsklokke på plass i koret.

 

 

 

 

 

Fra de eldste var det så over til den yngre garde. «Fermaten trekkspillorkester» ledet av Stian Aase hadde øvd inn et konsertprogram sammen med Asker kulturskoles strykerelever, som ledes av Halvard Heggdal. Det ble både brudemarsj fra Vågå og et par sammensatte irske låter.

 

Deretter var det kveldens solister sin tur. Daniela Holmsen spiller både bass og trekkspill og kom på 2. plass i klasse S2 (solist 12-14 år) under årets NM på trekkspill og fremførte stykket «Presto». Einar Thokle Hovden deltok også i årets NM på trekkspill i klasse S3 (solist 15-17 år) hvor han stakk av med seieren. Under kveldens konsert hadde han valgt «Song» - en krevende 1. sats fra suite av den russiske komponisten Kholminov. 

 

TrekkspillRingens Prosjektorkester består av tidligere aktive medlemmer i TR og setter seg ned for å øve til spesielle anledninger – slik som til denne konserten hvor de «niøver» og lar det stå til. Kveldens program var «Arioso» fra «Sinfonische Suite» av Wolfgang Jacobi og «Spansk dans nr. 2» av Moritz Moszkowski i arrangement av Herold.

 

Og så var det over til de som øver MYE og driver med musikk på et profesjonelt plan. «Duo Jupiter» består av Stian Aase og Lars Røyseng. De underviser begge også på trekkspill ved kulturskoler i bl.a. Asker så vi føler jo at de er litt «våre» som konferansier Kari uttrykte det. Vi fikk høre 1. sats av Holbergsuiten av Edvard Grieg, den utypiske tangoen «Oblivion» (som betyr å være forlatt/alene) av Astor Piazzolla og til slutt russisk arrangert folkemusikk av Alexander Sharov.

 

 

 

 

 

  «Fermaten trekkspillorkester» og Asker kulturskoles strykerelever          

 

 

 

 

 

 

  Daniela Holmsen - solo       Einar Thokle Hovden - solo  

 

 

 

 

 

 

  Trekkspillringens prosjektorkester       "Duo Jupiter" - Lars Røyseng (t.v.) og Stian Aase  

 

Tango-orkesteret «Lexus» fikk avslutte kveldens konsert og består av elever fra kulturskolen i Bærum under ledelse av Anders Grøthe og Lena S. Rist-Larsen. De åpnet sin avdeling med «Til minne om Astor» («A la memoria de Astor») skrevet av den kvinnelige komponisten Myriam Mees fra Belgia. Den neste tangoen var en god, «gammel» tango – litt fikset på, men likevel gjenkjennbar – «Blauer Himmel» av Josef Rixner. Vi fikk også høre ekte, typisk orignal argentinsk tango «Eastern tango». Lexus Tango-orkester avsluttet med tangoen med samme navn, nemlig «Lexus Tango» skrevet av en slovakisk komponist.

 

Etter konserten var det mange som tok seg tid til søndagskaffe med mye kaker «attåt» og fikk slått av en prat med gode venner.

 

 

 

 

 

 

  Tango-orkesteret «Lexus»       Tango-orkesteret «Lexus»