På Ransäter 2013:

 

Alle foto og tekst:

© fo2:2re,  © fo2:r2 og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2013

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

Bälgspel vid landsvägskanten

2. -7. juli 2013 ( 42. årgang)

 

 

Trekkspillfestivalen "Bälgspel vid landsvägskanten", eller bare "Ransäter" som den kalles på folkemunne, ble arrangert for 42. gang 2.-7. juli 2013! Arrangementet har helt fra sin spede begynnelse vært en musikalsk suksess og kan i dag kanskje omtales som verdens største trekkspillfestival. Allerede på tirsdagen slapp de første campingvognene inn for ikke å "proppe" riksvei 62 fullstendig. Svensker, finner, tyskere, hollendere, dansker og ikke minst nordmenn finner veien hit - år etter år.

Ideen til festivalen stammer fra Signe Gustavsson fra Filipstad som fikk den kunngjort i et radioprogram. Ledelsen i Ransäters hembygdsforening tente på ideen. Til den første festivalen kom det rundt 300-350 trekkspillere. I dag er antallet "tusenvis" og den arrangeres i et samarbeid med Värmlands Dragspelsklubbars Förbund (VDF), Hembygdsföreningen i Ransäter og Studiefrämjandet på Ransäters Hembygdsgård.

 

       

>> Bildereportasje fra Ransäter 2002

>> Bildereportasje fra Ransäter 2003

>> Bildereportasje fra Ransäter 2004

>> Bildereportasje fra Ransäter 2005

>> Bildereportasje fra Ransäter 2006

>> Bildereportasje fra Ransäter 2007

>> Bildereportasje fra Ransäter 2009

>> Bildereportasje fra Ransäter 2010

>> Bildereportasje fra Ransäter 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er noen glimt fra årets festival:

 

 

 

 

 

 

Sjöbergs - allerede på tirsdag var det tett med biler og vogner. I motsetning til "Musiker-campen" kunne de som ville ta plass allerede på søndag, og det var mange som også hadde benyttet sjansen til det. Noen truende skyer hang over Ransäter i midten av uka, men det ble aldri så mye av det som det kunne late til. Utenfor Dragspelsexpo underholdt ... [?] (kan noen hjelpe med navn?)

 

 

 

 

 

 

Inne på hembygdsgården på lørdag - bra med folk og mange flokket seg rundt noen av gruppene som var inne på plenen og spilte rundt omkring.
"Ordning och reda" sørget polisen for - men det så ut for at de hadde det både rolig og "roligt" under hele bälgspelet.

 

 

 

 

 

 

 

"Bæljeleven" fra Drammenstraktene i gropa (Ragnar, Elin, Mari Dubedåre, Guri, mfl)

 

 

 

 

 

 

Radarparet "Storefot og Lillefot" ( Ola Tom Evje og Kjetil Sehlin ) - gikk "fra busk til busk" og studerte grundig spilleplanen for loger og baner om det var noe å høre på når de ikke spilte selv. "Alternativ-arrangementet" på Sjöbergs: - Både fredag og lørdag var det "alternativ-grop" uten inngangspenger for musikere og publikum som er uenige i at musikerne som spiller på loger og dansbanar må betale full inngangsbillett.

 

 

 

 

 

 

"Maiken og surrekoppene" - Maiken Danbolt Hansen tro skikkelig til med første offisielle opptreden på Sjöbergs på lørdag og fikk taktfast klapp fra publikum som svar på at dette var topp. Jørn Hansen på torader, Ingeborg Danbolt kontrabass og "Påsan" Tangen på gitar. "Sjöbergsgropa" sin friluftsscene

 

 

 

 

 

 

Rikelig publikum til 'Sjöbergs' Publikum 'Sjöbergs'

 

Sjöberg Amfi ...

 

 

 

 

 

 

Hembygdsgårdsgropa Buskspill uten en eneste busk på lang avstand ....

 

 

 

 

 

 

Livat i ølteltet - også for de som ikke drakk øl... Fra v.: Eilev Øverbø, Stein Magne Eggen og Kjetil Sehlin

 

 

 

 

 

 

Lillestrøm Trekkspillklubb Norske "Nye Åtgaum" fra Vestlandet - Vegard Hansen fint i nesten knestående med trekkspillet.

 

 

 

 

 

 

"Frankly Speaking" var årets underholdere i restauranten. Gruppen ble stiftet i 2005 med Markus Asp som bandleder. Deres repertoar har helt fra begynnelsen av vært fokusert på melodier skrevet av den berømte svenske jazztrekkspilleren Erik Frank. Grupper byr med andre ord på swingmusikk fra 40- og 50-taller.

 

 

 

 

 

 

Gruppa "TIC" - fra v. på torader: Tone, Ingunn og Christina (Tone Norheim Klausen, Ingunn Bjørgo og Christina Lundqvist) Gruppa "HDHD" - Jørn Hansen, Toril Dyrhovd, Roar Hensvold, Ingeborg Danbolt (kontrabass) og Vidar Torgersbråten (gitar)

 

 

 

 

 

 

"Lars Karlsson Band" i ølteltet Thomas Andersson og Lars Karlsson

 

 

 

 

 

 

"Høyt & Lavt Swingteam" fra Greåker, Norge - Knut Ravneng (gitar) Vokalist Ann Helen Lilleng

 

 

 

 

 

 

Einar Sandvik Lars Westby

 

 

 

 

 

 

 

Før solen går ned - noen kommer og noen går...tiden går fort, men det kommer ny tid og snart er det ny festival i 2014....