"FRANSK PÅ NORDSTRAND"

26. november 2013

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no                                                                                                                                                                                                                    

Copyright © 2001-2013

 

Det er ikke ofte det tilbys fransk aften på Nordstrand i Oslo midt i uka. Tirsdag 26. november hadde «Les Copains», som består av Lars-Gøran Engerdahl (musettetrekkspill) og Morten Fr. Lund (gitar), innbudt til fransk tonesetting. Tema for kvelden var en hyllest til Yussef Mustacchi (f. 1934), kjent som Georges Moustaki, som døde tidligere i år. Han vokste opp i Alexandria, Egypt og hans frankofile foreldre oppmuntret til fransk kontakt ved å plassere ham i fransk skole. Den unge bartenderen forlot Egypt bare 17 år gammel og reiste til Paris der han ble svært inspirert av Georges Brassens. Til ære for ham endret han fornavnet til Georges og forfransket etternavnet til Moustaki.  I løpet av sin levetid ble Moustaki en kjent fransk visesanger og låtskriver. Etter hvert begynte han også å synge låtene sine selv. Han forbindes ofte med melankoli og ensomhet, men skrev også sanger om kjærlighet – ikke minst da han gjennom adgang til musikkmiljøet i Frankrike ble mer enn godt kjent med Edith Piaf.

Moustaki tok seg tid til å leve – han var glad i å reise og var en virkelig «Cosmopolite».

 

 

 

 

 

 

  "Les Copains" - Morten Fr. Lund (t.v.) og Lars-Gøran Engerdahl       Lars-Gøran Engerdahl spiller på en Ballone Burini (BB) Etude 52 D3 Lux musettemodell  

 

 

 

 

 

 

  Publikum - "stinn brakke"          

 

«Les Copains», som startet opp for alt 15 år siden, presenterte Moustakis mest kjente låter som «Le Temps de Vivre», «Il est Trop Tard» og «Le métèque».

 

Dessuten ble det tid til egne soloavdelinger med Lund på gitar og vokal og Engerdahl med musetteperler – og ikke minst smakebiter på franske oster fra Provence samt årets «Beaujolais nouveau» i pausen.

Vi håper at «stinn brakke» denne gangen frister til gjentagelse om ikke så altfor lenge.