Halden Trekkspillklubb

55 år!!!

Konsert i Fredrikshald teater - 20. oktober 2013

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2001-2013

 

Halden Trekkspillklubb (HTK) ble stiftet den 27. november 1958 og er en av Norges eldste trekkspillklubber! I forbindelse med HTKs 55 års jubileum holdt de en konsert hvor det kun ble fremført melodier komponert av haldenseren Kjell Finholt. Finholt er æresmedlem av Halden Trekkspillklubb, og har vært med i klubben siden oppstarten i 1958!

 

Finholt har laget mer enn 30 komposisjoner til HTK og har i tillegg arrangert flere melodier. Han har også komponert og arrangert en rekke melodier til både korps og sangkor. Programmet for denne konserten inneholdt et utvalg av Kjell Finholts komposisjoner som viste både bredde og allsidighet.

 

Arenaen for jubileumskonserten var lagt til det flotte, gamle Fredrikshald Teater. Teateret ble oppført i 1838 og har i dag Norges best bevarte barokkscene!

 

 

 

 

 

 

  Halden Trekkspillklubbs kvintett          

 

Konserten var delt inn i tre deler hvorav hele klubbens orkester spilte i første og tredje avdeling. HTK åpnet med ikke mindre enn sin egen «Halden Trekkspillklubbs marsj». HTK er nettopp gode på «marsjær» og foruten åpningsnummeret fikk vi høre marsjene «Festmarsj» (skrevet til 35 års jubileet) og «Klubbkamerater».  «Valsær» faller alltid i smak, og Finholt har laget mange av denne genren. Han ble faktisk en periode så lei av å skrive valser at han komponerte «En siste vals». Kveldens vals som kanskje skilte seg noe ut var «Stille vals». Men Finholt kan også skrive repertoar med «fortenedeler». Fingrene hadde nok å gjøre på «Any better polka» og «Kadettpolka» der sistnevnte forøvrig ble til i baksetet da det gikk litt fort i svingene i en ny bil.

 

I andre avdeling fikk vi høre kvintetten Mari Amundsen, Pål Solberg, Yngvar Strøm, Ellinor Karlsen (bass) og Ole Herman Finholt (gitar) – samme etternavn, ja, det er sønnen. De fremførte både reinlender, vals, tango, ragtime, polka og karakterstykket «Dancing dolls» som starter med gavott, deretter vals og cha-cha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Publikum i salongen       Konferansier Kjell Sterkerud (t.v.) og Kjell Finholt (t.h.) får en klem av Ellinor Karlsen  

 

HTK er det vi kan kalle en sosial klubb. De har det hyggelig sammen og deltar gjerne på festivaler og trekkspilltreff i Norge, men har også gjestet Sverige, Danmark, Tyskland og Latvia. De går heller ikke av veien for å stå som arrangører og har bl.a. stått ansvarlig for Østlandske Trekkspillfestival både i 2002, 2009 og 2013. Distriktsmesterskap har de også påtatt seg å arrangere.

 

Kjell Sterkerud var kveldens konferansier og bandt det hele sammen med historier tilknyttet hver enkelt komposisjon. Kjell Finholt spiller ikke lenger selv i orkesteret av helsemessige årsaker, men så ut til å trives blant publikum i salen. 

 

 

 

 

 

 

  Taket i salongen er dekorert av Albert Wille i 1918.          

 

 

 

 

 

 

  Kjell Sterkerud - konferansier       Kjell Finholt har komponert mer enn 30 melodier til Halden TK.  

 

 

 

 

 

 

          Selv om ikke røykeloven var trådt i kraft den gang....