Nye skudd på stammen...

 
Alle foto og tekst: © fo2:r2  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2001-2013

 

 

Det kan bli livlig når 18 små skal gjøre seg klare til å gå på scenen – mange for første gang. Og ikke bare skal de på scenen, men de skal ha trekkspill på magen også. Lars Røyseng bøyer seg ned mens de sitter på gulvet og venter. Noen snor seg litt utålmodig rundt, mens andre er mer preget av stundens «alvor». Han kan skilte med god erfaring med barn, da han og Stian Aase reiste rundt i flere år på ulike skoler i Norge i forbindelse med «Den Kulturelle Skolesekken». Mange barn ble på den måten introdusert for instrumentet trekkspill. Lars arbeider nå bl.a. som musikklærer for Sande kulturskole og Bærum kulturskole. Det var i fjor en del ledige plasser på trekkspill i Bærum kulturskole. Ettersom Lars også arbeider som musikklærer på Bærums Verk skole hvor det er en musikkinteressert rektor, fikk de til i samarbeid med skolen og kulturskolen nok midler til en stillingsbrøk slik at Lars kunne ta initiativet til å starte med trekkspillundervisning for de små.

 

 

 

 

 

 

Lars Røyseng forsøker å få oppmerksomhet av de unge før mange skal på scenen for første gang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disse elevene har spilt noe lengre enn de aller yngste

 

Tilbudet gikk til 3. klasse og 30 håpefulle meldte straks sin interesse i fjor høst. Undervisningen skjer på fredager og klassen deles i 3 hvor de får undervisning 1 klassetime i uka. Lars mener det er perfekt å starte med 3. klassinger som har et åpent sinn – også for trekkspill.

 

Trekkspillene er delvis Kulturskolens og Lars har også noen i eget eie som han stiller til disposisjon. Dermed kan dessverre ikke elevene øve hjemme, men får kun foreløpig spilt på skolen. 

 

Lørdag 2. mars var det distriktsmesterskap (DM) på trekkspill på Hosletoppen skole hvor Lars Røyseng selv deltok bl.a. som musikalsk leder for Asker og Bærum Trekkspillorkester Hit hadde han også invitert de små rekruttene for å spille litt til underholdning før premieutdelingen, og hele 18 av de 30 takket ja! En av foreldrene kunne berette for oss at poden gleder seg stort til fredagsundervisningen med Lars.

 

Vi er sikker på at dette er mange nye skudd på «trekkspill»stammen og at man må slutte å bekymre seg for rekruttering til «klubbene». Trekkspillet som instrument er i vinden som aldri før...