"PIAF - livet og musikken"

Britt-Synnøve Johansen med Ringerike Trekkspillklubb - 17. november 2012

Alle foto og tekst: © fo2:2re og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2012

 

>> Les flere anmeldelser her

>> Program

 

Endelig fikk vi sjansen til å høre Britt-Synnøve Johansen! Etter nesten å ha «spilt ihjel» hennes CD-utgivelse fra 2002 «Mot himmelen i Paris – Piaf på norsk» har vi bare ventet på å kunne høre henne live. Lørdag 17. november 2012 bød anledningen seg. Ringerike Trekkspillklubb (RTK) hadde booket Bysalen Amfi i Ringerike Kultursenter for å sette opp forestillingen «Piaf – livet og musikken». RTKs musikalske leder Steinar Eriksen hadde arrangert kveldens repertoar for trekkspillorkester og Britt-Synnøve som sangsolist. Kun 6 uker hadde RTK hatt til rådighet for å øve inn stoffet, i det de stadig er aktive med relativt omfattende prosjekter og er ikke før ferdig med det ene før de planlegger det neste. Britt-Synnøve stod faktisk på scenen i Hønefoss med orkesteret sitt for 10 år siden og var glad for å være tilbake for å synge "Piaf".

 

 

 

 

 

 

Musikalsk leder i RTK - Steinar Eriksen - ønsket velkommen Salen var fylt til randen av et meget begeistret publikum

 

Britt-Synnøve er ikke bare en fremragende sanger, men også en utmerket skuespiller og formidler på scenen. Hun er en vever liten kvinne – akkurat som Piaf som også ble kalt «spurvungen», og man blir på en måte litt satt ut av den kraftfulle stemmeprakten som man helt ikke tror kommer fra den spede kvinneskikkelsen på scenen.  Hun fortalte underveis korte historier og fakta om Edit Piaf som introduksjon til de utvalgte melodiene.  Det passer bare også så utrolig godt å synge på hennes egen dialekt – Karmøysk – idet skarre r-ene faller helt naturlig i forhold til det franske språket. Kun et fåtall av kveldens melodier ble fremført med fransk tekst. All ære til Britt-Synnøve som har gjort en utrolig jobb med en særdeles passende oversettelse av de aller fleste av tekstene til norsk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orkesteret består av 13 trekkspillere (Erik Tangen, Svein-Egil Sørlige, Øystein Eriksen, Frank Andersen, Grete Felberg, Thorleif Westby, Thorbjørn Eriksen, Herbert Sandli, Trygve Madsen, Kristin Eriksen, Bjørn Folke Persson, Bente Midtsveen), piano (Camilla Ossum), fiolin (Linn Beate Eriksen), bass (Jan Ekornrud), gitar (Jan Andreassen), slagverk (Endre Gulbrandsen) og 3 korister (Erik Sunnvoll, Arnt Mastervik, Tom Erik Andersen

 

 

 

 

 

 

Piano - Camilla Ossum Fiolin - Linn Beate Eriksen

 

     

 

Likeledes må vi berømme RTK for godt samspill, gode arrangementer og fremragende solister på musettetrekkspill som selvsagt hører med til en ekte fransk aften.

 

Konsertsalen var fylt til randen og noen ekstra stoler ble presset inn i siste sekund. Terningkast «seks» i lokalavisen Ringerikes Blad taler vel for seg selv. Dette vil vi klart høre mer av!

 

 

 

 

 

 

Solist på BB musettetrekkspill t.h.: Kristin K. Eriksen Solist på BB musettetrekkspill t.h.: Thorleif Westby

 

 

 

 

 

 

Solist på BB musettetrekkspill t.h.: Bente Midtsveen Solist på BB musettetrekkspill t.h.: Øystein Eriksen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM BRITT-SYNNØVE JOHANSEN – kilde www.brittsynnove.no:

Britt-Synnøve (BS) deltok i 1989 med Norges bidrag i Melodi Grand Prix («Venners nærhet»). Siden da har hun vært med utøvende artist og har arbeidet med mange ulike musikksjangre. Hun har gjort R&B med internasjonale artister som Delbert McClinton og Don Wise, og har samarbeidet med ulike artister og band som Ole Paus og Vamp. Hun har også ved flere anledninger arbeidet med orkestre som Kongelige Norske Marines Musikkorps og Stavanger Symfoniorkester.

 

BS er en fremragende liveartist med en fantastisk tilstedeværelse. Med sin kraftfulle stemme blir hun ofte omtalt som «den lille kvinnen med den store stemmen». Formidling og kommunikasjon med publikum er svært viktig for BS. Dette er uten tvil også en av hennes sterkeste sider som artist.

 I 2007 ble hun av NRK Rogalands lyttere kåret til Rogalands vakreste stemme.

 

BS er for mange kjent for sine oversettelser og fremføringer av Edith Piafs fantastiske sanger. Første gang hun fremførte dette live var i 2001. Siden har hun i flere omganger turnert landet med sine Piaf-tolkninger i ulike varianter, som kabaret, forestilling og konserter. Hennes sterke tolkninger av Piaf førte i 2002 til utgivelsen «Mot himmelen i Paris – Piaf på norsk».

 

Hun gjør fremdeles konserter og musikalske innslag i ulike fora med Edith Piafs sanger på Karmøydialekt.

 

BSs nyeste utgivelse «Skyt meg med tre roser – Tango på norsk» ble spilt inn live i Stefanus kirke på Jæren. Produsent er Janove Ottesen fra Kaizers Orchestra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM RTK:

Ringerike Trekkspillklubb (RTK) ble startet i 1976. Klubben har deltatt 8 ganger i NM i regi av NTL og har alltid markert seg i toppsjiktet.

 

Klubben har hatt ærefulle oppdrag i store konsertsaler som Grieghallen i Bergen, Oslo Konserthus og Røros kirke. Den har også hatt konsertoppdrag utenlands som bl.a. i England med opptil 800 tilhørere, Østerrike, Spania, Italia og Tyskland.

 

RTK har også vært aktive med lokale arrangement, og har siden 2003 arrangert trekkspillkaféer med mange store navn på plakaten som Arne Bendiksen, Åse Wentzel, Kari Svendsen, Ole Ellefsæter, Gjermund Eggen, Vidar Lønn Arnesen, Ivar Simastien, GT-Sara og Sputnik. Det har også blitt konserter sammen med Anita Hegerland, Göran Fristorp, Viggo Sandvik, Per Vollestad, Ann Kristin Aanerud, Marte Helleseter.

 

RTK er svært aktive med Hønefoss Trekkspillmuseum som ligger i Ringerike Kultursenter. Museet inneholder en stor samling med trekkspill, bilder, avisutklipp samt utstyr fra den lokale trekkspillfabrikken.