På Oset 2012:

Alle foto og tekst: © fo2:2ne  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2012

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

Pols til fjells...

 

>> Bildereportasje fra Oset-treffet 2005

 

Nok en «knallhelg» er tilbakelagt på Oset Høyfjellshotell 12.-14. oktober 2012. Hotellet er drevet gjennom 5 generasjoner og mye tradisjon har blitt til gjennom alle disse årene kan vertinne/eier Gudrun Hesla fortelle. Oset Høyfjellshotell har rundet 130 års drift og hyggelig atmosfære, god mat, gjestfrihet og personlig service er nok viktige stikkord og medvirkende årsaker til at hotellet har overlevd. Hotellet har til orientering de siste to årene vært finalist i konkurransen årets matbedrift som Tine og Norges Kokkemesteres Landsforening arrangerer. Gudruns besteforeldre var også ivrige antikvitetssamlere, og Gildehallen på Oset rommer Norges største private aktivitetssamling med bondeantikviteter fra Hallingdal og områdene rundt.

 

 

 

 

 

 

Her blir ingen jaget om det settes i gang med "buskspill" i foajeen

 

 

 

 

 

 

3KKSPILLTROLL hadde salgsutstilling i foajeen  

 

«Oset-treffet» har også blitt en tradisjon som hotellet setter stor pris på at primus motor Ola Tom Evje drar i gang. Samtlige av hotellets 105 rom var fylt opp med musikkinteresserte gjester, og her er det ingen som blir jaget fra foajeen om man drar i gang med «buskspill».

 

«Polstimen» har nok også blitt en tradisjon og et varemerke for «Oset-treffet». Lørdag formiddag var det polsundervisning med Betty Holtan. Deretter kunne man den neste timen praktisere trinnene til kontinuerlige pols-låter der «Brit Annes», «Østaljom» og «Stri Tørn» stod for musikken.

 

«Buskspilling» i Lavvoen i nærheten av hotellet har også blitt en god tradisjon som skaper hyggelig stemning.

 

Lørdagen var også 3KKSPILLTROLL til stede med salgsutstilling i foajeen.

 

 

 

 

 

 

Mere buskspill i foajeen...

 

 

 

 

 

 

Årets lydansvarlig Tore Holt er selv utøvende musiker og vet hvordan gammeldans skal låte. Oset har Norges største private antikvitetssamling i Gildehallen, men det er også mye antikviteter ellers i hotellet, som her ved inngangen til spisesalen der en kan lese Fanitullen av Jørgen Moe på veggen.

 

For øvrig kunne man svinge seg i dansen både fredag og lørdag kveld til toner av «BritAnnes», «Haugerud, Fingarsen og Evje», «HDHD», «Østaljom», «Elin m/ venner», «Lekvollguttæne», «Stri Tørn», «Sølvy og gutta» , «Lars Gundersens orkester» samt ikke å forglemme gledessprederen «Bjørn Brunstrøm m/ venner». Helgens lydansvarlig var Tore Holt som selv er utøvende musiker og har godt øre for hvordan gammeldans skal låte.

 

Datoen for «Oset-treffet» 2013 er allerede fastsatt til 11.-13. oktober. Det er da 10. gang treffet arrangeres i regi av Ola Tom Evje, og vi er ganske sikre på at det jobbes med å hente fram noen musikalske godbiter i anledning jubileet.

 

 

 

 

 

 

"Østaljom" - spiller gammel og ny musikk fra Hedmark, Oppland, Trøndelag, Buskerud og Sverige "Østaljom" - Live Aslaug Engen Bjerke (fele), Oddvar Fingarsen (t.v. trekkspill), Ola Tom Evje (trekkspill), Erik Bjerke (kontrabass) og Tor Bekkelund (gitar)

 

 

 

 

 

 

Oddvar Fingarsen (trekkspill) Live Aslaug Engen Bjerke (fele)

 

 

 

 

 

 

Godt med en pust i bakken og bare lytte innimellom også...

 

 

 

 

 

 

Sølvy Olsen har vært på Oset mange ganger i ulike musikalske konstellasjoner. I år kom hun også med et nysammensatt og spennende orkester - "Sølvy og gutta" ...og "gutta" det var Ole Anders Nybakken (t.v. trekkspill), Thorleif Westby (trekkspill), Per Bredesen (kontrabass) og Tor Bekkelund (gitar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Dansetakt" er et beskrivende ord på gruppa "Haugerud, Fingarsen og Evje" Egil Haugerud (torader), Oddvar Fingarsen (trekkspill), Ola Tom Evje (trekkspill), Terje Tandberg (kontrabass) og Tor Bekkelund (gitar)

 

 

 

 

 

 

Vinnerne av Landsfestivalen 2009 "Haugerud, Fingarsen og Evje" var på med Oset-treffet for 6. gang

 

 

 

 

 

 

Familien Bjerke fant tid til en spilleøkt

 

 

 

 

 

 

"Lekvollguttæne" fra Østfold Dette var første gang på Oset-treffet for denne humørfylte gjengen, men er stadig å observere på gammeldanstreff

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Brit Annes" var i år med igjen og spilte til dans På trekkspill f.v. Anne Grete Lærum, Wenche Eikeland og Brit Aasvang. Trygve Grønstad (bass) og Aage Henning Jokerud (gitar)

 

 

 

 

 

 

"Brit Annes" har en tydelig forkjærlighet til trønderinspirert gammeldans og vant forøvrig klassen for "gammeldans rene trekkspillgrupper" under NM i Skien i regi av NTL i 2011.

 

 

 

 

 

 

Anne Grete Lærum og Wenche Eikeland Brit Aasvang

 

 

 

 

 

 

Det blir alltid god driv og dansetakt når "HDHD" spiller opp til dans "HDHD" deltok på Oset-treffet også i 2010

 

 

 

 

 

 

F.v.: Jørn Hansen, Toril Dyrhovd og Roar Hensvold Ingeborg Danbolt og Vidar Torgersbråten (gitar)

 

 

 

 

 

 

Gledessprederen "Bjørn Brunstrøm" m/ venner trekker alltid fullt dansegulv Bjørn Brunstrøm (t.h.) - på oppfordring fra publikum med allsang "Alt er nytt - halleluja"

 

 

 

 

 

 

"Stri Tørn" med Odd Arne Halaas i spissen (midten) kommer fra Møre og Romsdal. Spilleglede, godt humør og fengende gammeldanslåter med danseappell og trøkk er de viktigste ingrediensene. "Stri Tørn" - Odd Arne Halaas (trekkspill), Vegard Hansen (trekkspill), Widar Åm (bass), Reidar Dahle (gitar)