21. - 24. mars 2012

mission for music

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2012

 

Hvor mange musikkinstrumenter og musikk-”duppeditter” som finnes samlet på de mange mål med utstilling vites ikke, men i perioden 21. - 24. mars var mer enn 110.000 besøkende innom 2012-årgangen av MusikMesse Frankfurt. Det var bortimot 2.400 utstillere fra 55 land, og det sier seg selv at man må konsentrere seg om sine aktuelle fagområder - for vårt vedkommende akustiske instrumenter og da i særdeleshet Trekkspill med stor T.

Man behøver ikke være gal for å drive på med dette, men vi skal innrømme at det hjelper! Når det gjelder nyheter på trekkspillfronten vil vi nevnte Bugari og Zero Settes storsatsing på lettvektsmodeller som de stolt viste frem sammen med sine tyske distributører. Bugari kaller sine nye modeller “Essenzia”, og de har vi nok sett noen av tidligere under benevnelsen Silver + lite, mens Zero Sette benevner sine “Superleggera”. Ballone Burini viste frem en cassotto-modell hvor stemmeplatene var i messing i stedet for “som vanlig” aluminium og også cassottokammeret var i messing for å få en varmere tone.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere omtaler:

 

Musikmesse 2003

Musikmesse 2006

Musikmesse 2007

Musikmesse 2009

Musikmesse 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harmona/Weltmeister hadde vel egentlig ingen nyheter som var aktuelle for det nordiske markedet, mens Roland hadde en nesten ny modell av “lillebror” FR-1 som i likhet med sine “velvoksne” søsken har fått tillegget “X” i sin modellangivelse - FR1x - piano og FR1xb - knapp. Den store forskjellen er at disse nå har fått innebygget forsterker og høyttalere. Alle Rolands digitale trekkspill-modeller har nå altså dette som standard. Pigini og Excelsior hadde “som vanlig” felles stand, men her var den største nyheten en imponerende katalog som ganske enkelt er et lite kunstverk. MusicTech – den italienske leverandøren av digitale trekkspill + elektronisk utstyr for trekkspill viste frem en prototyp til neste års modell av “MusicMaker” digitaltrekkspillet som får en berøringsfølsom skjerm med selvforklarende betjening i lesevennlig avstand for oss som har vinket farvel til den fagre ungdom.

 

Dette er ganske enkelt et mekka for musikkinteresserte!

 

 

 

 

 

 

 

Bugari Armandos stand

 

 

 

 

 

 

Bugari kaller sine nye modeller "Essenzia" "Essenzia" - en lettvektsmodell

 

 

 

 

 

 

Harmona/Weltmeister

 

 

 

 

 

 

MusicTechs stand Gennaro Ruffolo

 

 

 

 

 

 

Tore med Rolands FR-1x piano

 

 

 

 

 

 

Mario D'Amario fra Italia vant forøvrig klassen "Junior Virtuoso Entertainment Music" under Coupe Mondiale 2006 i Asker (VM på trekkspill). Her demonstrerer han modell FR-3xb White for Roland. Pigini Accordions stand - f.v.: Massimo Pigini, Tore Ødegård, Tone Hundere og Federico Pigini

 

 

 

 

 

 

Den største fiolin i sin størrelse (7 ganger større enn en 4/4 fiolin) - i motsetning til Ottar E. Akres miniatyrtrekkspill Faktamål: 4,27 m lang, ca. 130 kg, 3 oktaver dypere enn normalt. Buen: 5,22 m lang (7 ganger større enn normalt), ca. 15 kg. Tradisjonelt bygget av profesjonelle fiolin- og buemakere.