Lars-Gøran Engerdahl

Solo musettetrekkspill

"Et musikalsk visittkort"

 
Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2012

   

 

Musikeren Lars-Gøran Engerdahl er ofte ute med sitt musettetrekkspillspill og skaper fransk stemning. Når det dukker opp nye spillejobber, blir han stadig spurt om han har en demo-CD. Han bestemte seg derfor for at tiden var inne for å lage et musikalsk "visittkort". Dette har resultert i CDen "Musette Charme" innspilt i Relax Studio. CDen inneholder i hovedsak solonumre med kun akustisk trekkspill, samt noen spor hvor han spiller duett med seg selv. Instrumentet han benytter er en BB modell Etude 52 D3 Lux musette. CD-innspillingen var ikke ment som noe prestisjeprosjekt, så noe overrasket var nok Lars-Gøran da det meldte seg flere enn han i utgangspunktet hadde tenkt til plateslippet 14. juni 2012. Det utvalgte stedet var vinkjelleren i Brasserie France i Oslo, og for å få plass til alle som i forkant hadde meldt sin interesse måtte han kjøre to sett med konserter. Lars-Gørans yngste datter har forøvrig designet både cover og innstikk.

 

 

 

 

 

 

Forberedelser før konsertstart "Det er lov å prate under konserten, for det gjør folk vanligvis når jeg spiller", sa Lars-Gøran.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et lydhørt publikum... ...og i pausen var det kø for få CDen signert at utøveren selv.

 

 

 

 

 

"Det er lov å prate under konserten, for det gjør folk vanligvis når jeg spiller", sa Lars-Gøran før han startet med "Les bicyclettes de Belzise" deretter etterfulgt av "pliktnummeret" "Sous le ciel de Paris" (Under Paris’ himmel). CDen inneholder både raske og rolige melodier. Men tilhørerne foretrakk tydeligvis å lytte denne kvelden. Andre smakebiter fra platen ble "Petit Fleur" og "Le bal de la marine". Deretter var det tid for en liten pause med virkelig smakebiter, dvs. ulike franske tapas- og småretter. Til andre del av konserten hadde Lars-Gøran invitert med sin gode venn og spillekamerat, Morten F. Lund. De to traff hverandre for 15 år siden på en fransk aften på Kolbotn. Siden har trubaduren Morten ofte spilt gitar med Lars-Gøran, og de har sågar spilt i Frankrike sammen - også under ett bryllup på et slott i Bordeaux. Kveldens avslutningsnummer med sang ble "Champs Elysees" som faktisk ikke er fransk slik mange tror, men derimot amerikansk.

 

Om du fikk lyst til å gå til anskaffelse av denne CDen kan Lars-Gøran kontaktes på 911 98 649 eller goran_l33@yahoo.com

 

 

 

 

 

God mat og drikke var også med på å skape fransk stemning...

 

 

 

 

 

 

Til andre del av konserten hadde Lars-Gøran invitert med sin gode venn og spillekamerat, Morten F. Lund.

 

 

Innhold:

 

1.  Charme

2.  Pigalle

3.  Petite Fleur

4.  Sous le ciel de Paris

5 . Les bicyclettes de Belzise

6 . Tango pour madame

7.  Swing valse

8.  Domino

9.  Hymne a l`amour

10. La Varenne

11. The Maigrettheme

12. Le virtouse de bois

13. La Seine

14. Valse D`Amelie

15. Il est tropt ard

16. Flambeè Montalbanaise

17. Le bal de la marine

18. Indifference

19. Princesse-Accordeon

 

Innspilt i Relax studios,

Cover og design (bildet t.v.): Karolin Engerdahl

Fabrikant: Lydmuren

Utgiver og distributør: Lars-Gøran Engerdahl, 911 98 649, goran_l33@yahoo.com

     

 

Om CDen og Lars-Gøran Engerdahl:

Lars-Gøran Engerdahl er oppvokst i Maridalen (Oslo), men har bodd på Kolbotn i mer enn 30 år. Sin utdanning har han fra Veitvet musikkskole, Musikklinjen på Foss Gymnas og Norges Musikkhøgskole. Til daglig er han musikklærer på Oppegård Kulturskole og Flåtestad skole. Han er mye brukt som instruktør, musiker, arrangør og dommer i ulike sammenhenger. Det har blitt noen plateinnspillinger, men ikke egne før nå. På denne CDen har han samlet 19 favoritter fra det franske repertoaret. Den franske musettestilen har fascinert mange - også Lars-Gøran. Det har vært en lidenskap i 25 år, og har blant annet ført til turnè i Frankrike. Dessuten spilling i den franske ambassaden i Oslo på den franske nasjonaldagen 14. juli, flere år på rad. Er du ute etter å skape fransk stemning, passer det perfekt å sette på denne CDen. Her får du kjente slagere som: Under Paris himmel, melodien fra Maigret, den fabelaktige Amelie,  Pigalle,  Domino,  Petite Fleur , Hymne a l`amour og mange flere. Så med fransk mat og drikke til, er det bare å lukke øynene, - og du er i Frankrike...