Sata-Häme Soi, Ikaalinen, 2012:

Alle foto og tekst: © fo2:trekkspill.no, fo2:2re 

Copyright © 2001-2012

 

 

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

Roland V-Accordion konkurranse - nordisk finale

6. juli 2012

 

<< Tilbake

 

For andre gang var Sata-Häme Soi vertskap for den nordiske Roland V-Accordion konkurransen. Vinneren vil representere de nordiske land i den 6. internasjonale finalen Roma i oktober. Rolands V-Accordion er mer enn et trekkspill da det er et fulldigitalt instrument med tilgang til en rekke ”lyder”. I konkurransen blir et det i tillegg til teknisk ferdighet lagt vekt på å velge rette lydkombinasjoner for rett type musikk. Roland V-Accordion er et svært mangfoldig instrument hvor både det tekniske og musikalske må beherskes. De fem deltakerne spilte ett selvvalgt program hver – ikke overstigende 8 minutter. Deretter gikk juryen bestående av juryformann Seppo Lankinen, (Finland), Mikael Andreasen (Danmark) og Ludvig Olin (Sverige) i tenkeboksen. Etter pausen åpnet svenske David Wahlén, som for tiden studerer ved Sibelius-akademiet, med underholdning. Han fremførte smakfullt "Længsel" av Edvard Grieg og "Vals Allegro" av Charles Magnante. Konferansieren Jonna Pirttijoki viste seg å være en habil trekkspiller. Hun studerer også ved Sibelius-akademiet, og fremførte tangoen "Maria de Buenos Aires" av A. Piazzolla med sang, samt at hun prøvde seg på en kjent hit fra "Adele" med bruk av Roland V-Accordion. 

 

 

 

 

 

 

Konkurransen ble avholdt i forsamlingshuset "Oma Tupa" Årets jury f.v.: Mikael Andreasen (Danmark), Ludvig Olin (Sverige) og juryformann Seppo Lankinen (Finland)

 

 

 

 

 

 

Andreas Nilsson (Sverige) Halgrim Kvello Stake (Norge)

 

 

 

 

 

 

Tuomas Mäkelä (Finland) Heidi Ludvigsen (Danmark)

 

 

 

 

 

Halgrim Kvello Stake gjorde en fin, fin innsats for Norge med sin medley over "Goodfather" i arrangement av A. Galla-Rini, men får dessverre ikke reise til Roma. Han høstet mye ros fra dommerne, men valget stod mellom den finske jenta, Netta Skog, og den svenske gutten, Andreas Nilsson, på Halgrims alder. Vi har en god følelse av at Halgrim hadde innkassert tredjeplassen hvis den hadde blitt annonsert, men det er jo bare én vinner som skal til Roma.

 

Årets deltakere var:

Halgrim Kvello Stake - Norge

Andreas Nilsson - Sverige

Heidi Ludvigsen - Danmark

Netta Skog - Finland

Tuomas Mäkelä - Finland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Netta Skog (Finland)

 

 

 

 

 

 

David Wahlén underholdt Jonna Pirttijoki - både underholdt og var konferansier under konkurransen

 

 

 

 

 

 

Jonna Pirttijoki  underholdt også med Roland V-Accordion

 

 

 

 

 

 

Juryen... ...og deltakerne

 

 

 

 

 

 

Juryens formann hadde en kommentar til utførelsen til hver enkelt deltaker før vinneren ble presentert. Gratulerer, Netta! - Lykke til i finalen i Roma i oktober.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets vinner av den nordiske finalen i Roland V-Accordion konkurranse - Netta Skog!