Sata-Häme Soi, Ikaalinen, 2012:

Alle foto og tekst: © fo2:trekkspill.no, fo2:2re 

Copyright © 2001-2012

 

 

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

Ludovic Beier Trio - konsert

4. juli 2012

 

<< Tilbake

 

 

Ludovic Beier er kanskje ikke så kjent i Norge, men han holdt en konsert under DM i Asker i 2007 i forbindelse med promotering av Rolands V-Accordion. Han er født i 1978 i Frankrike og kommer fra en musikalsk familie hvor han lærte å spille tradisjonsinstrumentet trekkspill i ung alder. Han har beveget seg inn på jazzens område i de siste år i en stringswing-stil bl.a. i samspill med gitaristen Angelo Debarre. Han har allerede rukket å bli anerkjent i USA med deltakelse på flere stringswing-festivaler i New York.

 

Finnene har også fått stifte bekjentskap med franskmannen etter at han deltok på Sata-Häme Soi i 2010. I år hadde han tatt med seg sin trio som består av ham selv på trekkspill, Doudou Cuillerier på gitar og Antonio Licusati på kontrabass. Konserten ble holdt i forsamlingshuset "Oma Tupa" i Ikaalinen. Det er vanskelig å beskrive en slik konsert med ord, men man får ganske enkelt si at "det svingte". Flere egenkomponerte låter ble fremført som "Brazilian fingers", "Oma waltz" og "November 3rd" - som ganske enkelt fikk tittelen ettersom den ble til den 3. november. Ellers får trioen det til å svinge av det aller meste, f.eks. "Every breath you take" og det velkjente temaet fra "Gudfaderen". Earth, wind and fire's "September" er jo et meget bra utgangspunkt for å få "beat".

 

         

 

       

  Det svingte....       Beier med sin accordiona  

 

Ludovic Beier får det også til å låte bra på sin accordina, som også er et instrument etter fritungeprinsippet. Stevie Wonders "For once in my life" kommer enda mer til sin rett med dette blåseinstrumentet da nok den menneskelige lunge er ennå mer følsom en trekkspillets belg. Beier er også en bra promotør for Roland V-Accordion som han ofte benytter med de utallige mulighetene som finnes der. Ellers fikk vi høre både Beatles, Deep Purple og Duke Ellington.

 

Trioen avsluttet sin konsert med låten "Late train" hvor både det vokale og instrumentale er med på å forme musikken som blir til swingjazz i verdensklasse.

 

Antonio Licusati - kontrabass Doudou Cuillerier - gitar