Blame it on the ("Balkan") boogie

Releasekonsert med Farmers Market - 19. april 2012

"Slav To The Rhytm"

 
Alle foto og tekst: © fo2:2re, © fo2:r2  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2012

 

 

Bandet Farmers Market feirer i år 20 års jubileum - eller var det 21 år? De har selv kommet ut av tellingen og det er vel egentlig ikke så nøye. Uansett har de utviklet seg til å bli et av landets mest populære liveband, og spiller på klubber, festivaler verden over. 20. april var de klare med ny plate - eller "kassett" som frontfigur Stian Carstensen omtalte den på sleppfesten dagen før. Rockefeller i Oslo var valgt arena for anledningen. Plata har fått navnet "Slav To The Rhytm" hvor hele speedbalkanboogie-ensemblet virkelig har funnet storformen. Dagbladet ble så begeistret at de rett og slett trillet en sekser på terningen: "Farmers Market med nytt musikalsk jordskjelv". For du går aldri hjem fra en konsert med Farmers Market uten å ha fått en unik konsertopplevelse å putte i minneboka. Begrepet ”truede taktarter” har blitt en vanlig omtaleform når man snakker om Farmers Market. Miksen de klarer å formidle av rock, metal, jazz, folk, bluegrass og bulgarsk folkemusikk er de nok ganske trolig alene om å levere til publikum i en slik kvalitet. Men rett skal være rett. I anledning plateslippkonserten, var bandene Sudan Dudan og Goylem Space Klezmer invitert til å underholde som oppvarmings-/supportband. Vi fikk bare med oss sistnevnte, men her var det også bra driv over balkanske rytmer.

Etter at Farmers Market hadde fremført kutteltittet - eh, tittelkuttet - fikk de inn fire sangerinner fra Bulgaria. Kvartetten kalte seg La Dena og fremførte sanger akapella fra opprinnelseslandet, samt at de koret med bandet på flere låter. Flere gjester var invitert til festkonserten. Fire fiolinister og to hornister fra KORK (Kringkastingsorkesteret) var så absolutt ikke ukjente med stoffet Farmers Market representerer i og med at de hadde en felles konsert med hele KORK og bandet for noen år tilbake med TV-opptak og stor suksess. Klarinettisten Filip Simeonov fra Bulgaria var også med som gjesteartist. Likeledes ble vi mektig imponert av opprinnelig indiske Jai Shankar på håndtrommer og ikke minst hans talesang i dialog med Stian Carstensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gjesteartister: koret La Dena fra Bulgaria

 

Stian trakterte som vanlig både trekkspill, gitarer, Hawaii-gitar samt vokal - og ordspill. Selv om han fronter bandet utad, hadde ikke bandet vært der de er i dag uten Jarle Vespestad (trommer), Trifon Trifonov (saksofon), Nils-Olav Johansen (gitar/vokal) og Finn Guttormsen (bass). Tidligere utgitte album er:  "Speed/Balkan/Boogie", "Music From The Hybrides", "Farmers Market" og "Surfin' USSR".

 

To timer med speedbalkanboogie uten pause kan virke heftig - og det var det så absolutt - selv for oss som publikummere. Hele tre ekstranumre måtte til før bandet ”fikk lov til” å forlate scenen. Siste låt ble "Blame It On The Boogie" - en discolåt fra 1978 i balkantakt med Nils-Olav Johansen i rene Michael Jackson stil - vokalt sett. Vi kan dermed igjen se tilbake på en konsertopplevelse av de sjeldne, - og det hele ble satt i gang for en 20 års tid tilbake av en trekkspiller fra Eidsvoll som heter Stian........

 

 

 

 

 

 

Stian Carstensen - trekkspill

 

 

 

 

 

 

Stian Carstensen - gitar

 

 

 

 

 

 

Gjesteartister fra KORK Gjesteartister fra KORK

 

 

 

 

 

 

Trifon Trifonov (t.v.) med gjesteartist Filip Simeonov Nils-Olav Johansen