Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2012

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 
 

Østlandske trekkspillseminar

21.-23. september 2012

 

>> Les om seminaret på Hundsund i 2011

 

 

 

 

Høstens trekkspillseminar for barn og unge, Østlandske trekkspillseminar, ble avholdt 21.-23. september 2012. Denne gangen fant seminaret sted i Asker, nærmere bestemt Risenga ungdomsskole og i Leikvollhallen rett ved siden av.

 

Arrangørjobben går på ”rundgang”, og i år var det TrekkspillRingen Asker som hadde ansvaret for gjennomføringen i samarbeid med Asker kulturskole ved Stian Aase. Det at seminaret har vært arrangert i alle fall over 20 ganger sier litt om hvor populært det er. Hovedhensikten er å virke motiverende på de unge. Samholdet blir også styrket ved at de møtes allerede fredag kveld til sosial samling. I tillegg til undervisning foregår også måltider og soving i fellesskap.

 

Elevene var i år inndelt i 3 grupper. Gruppe 1 hadde fått Kari Eriksen Langhaug som instruktør. Noen av elevene i denne gruppen var helt ferske og hadde begynt å spille i år, mens andre hadde spilt litt over ett år. De litt mer erfarne elevene i gruppe 2 og 3 hadde fått tildelt instruktørene Ida Løvli Hidle og Lars Røyseng.

 

Allerede fredag kveld etter innkvartering var det seminaråpning og orkesterøvelser før kveldsmaten. Lørdag var i hovedsak avsatt til flere orkesterøvelser og tangokonsert før festmiddagen. Denne var kombinert med ”badedisco” som vi antar var et populært tiltak.

 

En siste orkesterøvelse fant sted etter søndagsfrokosten. Da dukket også 3KKSPILLTROLL opp med en mini salgsutstilling i kantina som falt i smak hos både de unge og foresatte.

 

 

 

Kulturskolelærer Stian Aase med en elev

 

 

Avslutningskonserten fant sted i kantina. De yngste i gruppe 1 var først ut og hadde øvd iherdig på «Mocking bird», «Old Mc Donald» og «Laffens egen sang». Gruppe 2 hadde øvd inn et litt mer krevende repertoar. Lærer Ida ledet an in «Här är gudagott att vara», «Tenke sjæl» og «Slapp reggae/Puss, puss så får du en suss». Deretter tok lærer Lars over gruppe 2 som også hadde øvd inn en Disneykavalkade (Hei, hå – Ole Brum – Alladin).

 

Deretter fikk vi høre soloinnslag. Først ut var Ida Løvli Hidle med dansk samtidsmusikk. Hun studerer for tiden på musikkonservatoriet i København, og innledet med å si at hun skulle spille noe som de små kanskje syntes hørtes litt rart ut, men at man kunne tenke seg at man var ute i skogen og hvilke skumle vesener man kan møte der. Lars Røyseng hadde valgt seg ut en russisk folkemelodi, en hyllest til et snøballtre – «Hey Thou Nice Little Snowball-Tree» arrangert av I. Panitsky.

 

Endelig var det gruppe 3 sin tur også ved Ida og Lars. De startet med «Solveigs sang» og deretter en liten konsert i tre satser av Rudolf Zwartjes. Konserten ble avsluttet med en «russisk nonstop» som bestod av tre ulike russiske folkemelodier.

 

Et slikt seminar er umulig å gjennomføre uten gode instruktører og ikke minst alle som er involvert i planlegging og utføringen av alle praktiske gjøremål. Det er i skrivende stund ikke bestemt når og hvor neste års seminar finner sted.

 

 

 

 

 

 

3KKSPILLTROLL dukket opp i kantina etter søndagsfrokosten med salgsutstilling

 

 

 

 

 

 

Aktivitet rundt salgsutstillingen til 3KKSPILLTROLL

 

 

 

 

 

 

Kantinevakt- Astrid Thokle Hovden fra TrekkspillRingen Asker

 

 

 

 

 

 

Gruppe 1

 

 

 

 

 

 

Kari Eriksen Langhaug instruerte gruppe 1

 

 

 

 

 

 

Gruppe 1 Godt oppmøte til avslutningskonserten i kantina

 

 

 

 

 

 

 

Gruppe 2 - instruktør Ida Løvli Hidle ser fornøyd ut med helgens prosjekt Gruppe 2 - instruktør Lars Røyseng

 

Gruppe 3 - instruktør Ida Løvli Hidle

 

Ida Løvli Hidle presenterte dansk samtidsmusikk      

 

Lars Røyseng med hyllest til et snøballtre