Det  27. i rekken av TrysilTreff  ble arrangert 10. -13.november  på Trysil Knut Hotell.  Hotellet var fylt til randen av trekkspillere og "tilbehør", og allerede tidlig på høsten var det klart at det var også mange som ville være med som måtte trekke litt lenger opp i lia og losjere seg inn i hytter i Vikinggrenda  oppe ved Turistsenteret.    Men småbusser gikk i skytteltrafikk nær sagt hele døgnet mellom Vikinggrenda, Trysil-Knut og eventuelle andre boplasser, slik at det var lettvint å komme seg til og fra for en rimelig penge.

 

Arrangementet startet torsdag   - med "oppvarming" med dans  i  Trysil Knut -salen  -  Tre sett med Happy Skvett, og med Vømmølknektan, Engens og Anette Skullestad innimellom utgjorde en trivelig og livlig start på langhelga for de som hadde bevilget seg dét.

 

Alle foto og tekst: © fo2:r2  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2011

 

Program og spillelister

 

 

 

 

Fredag var den litt morsomme datoen  11.11.11 - og morsomt ble innholdet av dagen også.  Vi hadde ordnet  oss "base" litt ovenfor hotellet "da det ikke var rum i herberget", og da vi kom til Trysil-Knut litt ut på kvelden møtte vi "trøkket" allerede da vi åpnet døra til hotellresepsjonen.  Fredag og lørdag var det som vanlig satt opp til dans i to saler, på hver side av resepsjonen/hállen, og rundt omkring hele resepsjonsområdet i midten var det så tett som det var mulig å få det til med buskspillere, slik at klangen fra den ene gruppa tok over fra den andre etterhvert som vi forflyttet oss i området.  Slik fortsatte det ut over hele kvelden, og det var ingen tvil om at folk stortrivdes med å være der.   Ikke vet vi når de siste ga seg med spillingen ut på natten, etter at de "offisielle" spillelistene var avviklet - vi var slett ikke de første til å tørne inn, men absolutt ikke de siste heller. 

 

Lørdagen opprant  med et tynt lite snødryss  liggende over vestbygda - noen framholdt at det ikke bare var lyd som ble produsert i Trysil denne første kalde novemberhelgen, men at snøen skrev seg fra snøkanonene oppe i skianlegget, som værdraget også tok med seg litt av og spredte ut over.   Sol og vakkert ble det, og lagde en fin ramme for de som sluttet opp om "butikk-musikk"-opplegget - tradisjonen med å spille rundt omkring i og utenfor butikker og på institusjoner i og i nærheten av sentrum.

 

 

 

 

  Graut - som etter eget facebook-utsagn: "spiller irsk og norsk folk og har et lydbilde som er veldig annerledes og veldig bra", og det hørtes helt riktig ut!

 

 

 

 

 

 

Lien og Bogens spilte utelukkende låter komponert av Jørn Lien Jennys fra Kongsberg med skikkelig go'fot

 

Tidligere års faste tradisjon med "buskspillpub" på Bøes Bistro måtte utgå siden de var satt ut av spill på grunn av en vannskade.  Derfor ble det  i stedet buskspillpub i baren på Trysil Knut - - og noen var vel kanskje like glad for at de slapp å bytte sko for å delta med spilling eller bare slappe av og nyte musikken ja, og en halvliter eller to.  Fredag og lørdag hadde også LM Studio & Musikk, Eva og Geir Harry Haugland, en godt besøkt salgsutstilling ved siden av resepsjonen, med mulighet for prøvespilling av nye og brukte trekkspill.

 

 

 

 

 

 

Happy Skvett - Anita, Ragnar som trommevikar for Stian , Stefan Happy Skvett - Jan, Morten, Gunn, Per Arne og Odd

 

 

 

 

 

 

Happy Skvett - Anita, Ragnar og Stefan Det blir alltid fullt liv på dansegulvet når Happy Skvett trår til med swing

 

Et beskjedent såvidt litt fredeligere tidsrom ble det da buskspillet i dansebaren dabbet av litt ut på ettermiddagen, mens folket tok seg litt inn og forberedte seg til kveldens maraton.  Spillelistene var oppsatt med orkestre på dansespilling fra kl.19:30 og fram til  02:00, med en god blanding av store og små grupper, med gammeldans, swing og country. Jennys og Østafjells som hadde tatt turen fra Kongsberg for første gang til Trysil-Treff ble også veldig godt mottatt, og de kvitterte med å si at det var et riktig trivelig treff som fristet til senere gjentakelse. 

  

Som vanlig er, tok nok flere det litt mer med ro når det begynte å dra seg over midnatt natt til søndag,  men dansen gikk livlig til siste slutt på det offisielle programmet,  som i Trysil Knut-salen ble  avrundet med alltid populære Happy Skvett.

 

Søndag midt på dagen var samtlige hotellrom re-booket for TrysilTreffet i 2012, som blir "den vanlige helgen" - dvs. 8.-12. november.  Men det er jo rikelig med andre overnattingsmuligheter i hoteller, hus og hytter i turistbygda Trysil,  så å avlegge TrysilTreffet en visitt i 2012, det kan vi gjerne anbefale.  

 

 

 

 

 

 

Østafjells fra Kongsberg Sigges

 

 

 

 

 

 

Veggimellom - med blant andre Mats Tony Lileng i arrangørstaben på bass Buskspill i resepsjonsområdet

 

 

 

 

 

 

Solør Trykkluft og Vakum Kjell Haugland fra LM Studio & Musikkstudio hadde PA- og lydansvaret og gjorde en bra jobb

 

 

 

 

 

 

Blåhåmmarn Toraderlag - fra Elvarli, Stjørdal HDHD - Hansen, Dyrhovd, Hensvold og Danbolt

 

 

 

 

 

 

Anette Skullestad - snart mer kjent som country-artist enn som toradespiller Anette Skullestad

 

 

 

 

 

 

Dansen gikk livlig i Trysil-Knut salen Buskspill i resepsjonen - Bjursmix fra Bjursås (nær Falun i Sverige) og Stefan Østgård (Happy Skvett)

 

 

 

 

 

 

Vømmølknektan Østafjells fra Kongsberg

 

 

 

 

 

 

Runar først og Runar sist - Runar Hvamb Hannevold og Ole Runar Bekkeseth i Østafjells Ganglaget

 

 

 

 

 

 

Helmer Leren i Ganglaget (datter Anne Ragnhild Trondsgård Leren i Knerten & co har tydeligvis arvet gode gener) Jørn Lien

 

 

 

 

 

 

Live Engen Bjerke dypt konsentrert i sitt solonummer med Fanitullen Buskspill i resepsjonen - Bjursmix, Sølvi Olsen - Ingeborg Danbolt har byttet kontrabassen med visper

 

 

 

 

 

 

Busking overalt, også i garderoben Ragnar Johnsen og Anita Brustad koste seg

 

 

 

 

 

 

Kaoskameratene - Kari Kittilsen og Kjell Erik Haugan Kaoskameratene - Lars Raaen (torader), Mats Tony Lileng (bass)

 

 

 

 

 

 

Trysiltoraderen Østafjells-medlemmer med "pokal-buskis"

 

 

 

 

 

 

Bjørn Hvaal "Fru TrysilTreff" - konferansier Liv Rønningen

 

 

 

 

 

 

Bjursmix Bjursmix

 

 

 

 

 

 

Uroa - Lier Tilløp til praktisering av "linedance" - etter kurs på lørdag