Tangoensemblet

v/Bærum Kommunale Musikk- og Kulturskole

Konsert 29. april 2011, Hundsund ungdomsskole, Bærum

 
Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2011

 

Fredag kveld 29. april 2011 var rundt 15 ungdommer samlet i auditoriet på Hundsund ungdomsskole på Fornebu  - ikke for å ha klassefest, men for å fremføre konsertprogrammet de har øvd på i lengre tid. De kaller seg "Tangoensemblet" og er elever ved Bærum kommunale musikk- og kulturskole.

 

Bakgrunnen for dannelsen av "Tangoensemblet" er den nordiske konserten som finner sted i Stockholm 22. mai i regi av SDR (Sveriges Dragspelares Riksförbund) og Albin Hagström-stiftelsen, der altså "Tangoensemblet" skal være en av Norges representanter.

 

"Tangoensemblets" lærekrefter har vært Anders Grøthe og Lena S. Rist-Larsen. Konserten på Hundsund ble en generalprøve for ungdommene, og eneste mulighet til å høre dem før de stiller opp i Stockholm. Repertoaret bestod selvsagt av for det meste tangoer, men også annet valgt stoff. "Vestfold-tango" av A. Grøthe er et bestillingsverk til en musikkskole i Vestfold, men står på programmet til Stockholm. Tidsmessig blir nok kveldens repertoar for omfattende til at alt kan benyttes, men publikum fikk i alle fall oppleve både solister og duetter på fiolin, cello, gitar og trekkspill, samt en fiolin-oktett.

 

Vi ønsker ensemblet lykke til på konserten i Stockholm, og regner med at dette gir mersmak og at vi får høre dem igjen ved en senere anledning. Noen "kroner" manglet i reisekassen, og 3kkspilltroll sørger for at denne bekymringen ikke lenger er til stede....

 

 

 

 

 

 

Lene Magnussen og Jean Kristoffersen på trekkspill "Sienna" (Serenade og tango) av M. Kosnar og "Blue Tango" av L. Anderson, begge i arr. av A. Grøthe

 

 

 

 

 

 

Fiolinlærer og medarrangør Lena S. Rist-Larsen (t.h.)

 

 

 

 

 

 

Kalle Moberg - "Gammel-Sjugurs Bruremars" (arr. A. Grøthe) Synne Rui Vinje og Agnes Öster Haagensen - "Duo i F-dur", 1. sats (A. Vivaldi)

 

 

 

 

 

 

Jean Kristoffersen - "Scherzo i a-moll" (E. Gylling) Hedvig Öster Haagensen - "Sonate i e-moll" (B. Romberg)

 

 

 

 

 

 

Morten Omholt-Jensen - "Lagrima" (tåre) (F. Tarrega) "Kalle og Jean" - "Allegretto" (J. Chr. Bach) og "Bamboletta" (P. Frosini)

 

 

 

 

 

 

Fiolingruppe - "Dellens vågor" (J. E. Hall, arr. T. Ohlson) Fiolingruppe - "Sorte øyne" (arr.: E. T. Kalke)

 

 

 

 

 

 

Fiolingruppe - her med "hjelp" av Anders Grøthe på trekkspill under fremføring av "La Cumparsita" (G. M. Rodriguez, arr. M. J. Isaac)

 

 

 

 

 

Tangoensemblet avsluttet konserten med "Melodie-Tango" (A. Rubinstein) og "Lexus Tango" (M. Kosnar), begge i arrangement av A. Grøthe. "Melodie-Tango" er i utgangspunktet en serenade som er gjort om til tango. Serenaden er "Melody in F" av Rubinstein som i sin tid var kjenningsmelodien til radioprogrammet "Meloditimen" med Kringkastingskorkesteret.

 

Søskenparet Astrid og Kristian Kongelf Jensen - "Bergrosa" (S. Nyhus, arr. T. H. Isachsen) og "The Entertainer" (Scott Joplin, arr. A. Dahl)