I Stovner kirke 2011:

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2011

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

 

 

 

 

 

Årets konsertprogram

 

 

 

Les mer på "Stovnerkonsertenes" hjemmeside

 

 

Tidligere konsertomtaler:

 

Konsertomtale 2010 (18.)

Konsertomtale 2009 (17.)

Konsertomtale 2008 (16.)

Konsertomtale 2007 (15.)

Konsertomtale 2006 (14.)

Konsertomtale 2005 (13.)

Konsertomtale 2003 (11.)

 

 

 

Allerede én uke etter vigslingen av Stovner kirke var Hønefoss Trekkspillorkester under Elfrid og Arild Formos ledelse invitert til å være en del av konsertprogrammet. Snart 30 år etter var det nok en trekkspillklubb fra et "annet rike" som var invitert - nemlig Ringerike Trekkspillklubb (RTK) med sin musikalske leder Steinar Eriksen. 6. februar 2011 var det klart for den 19. konserten som Oslo/Akershus krets av NTL (Norske Trekkspilleres Landsforbund) og Stovner menighet arrangerer hvert år.

 

 

 

 

 

 

Ringerike Trekkspillklubb

 

Sokneprest Anders Moen Kvalsnes kunne fortelle at det var et noe annet repertoar vi kom til å få høre denne kvelden fra RTK enn det som Hønefoss Trekkspillorkester kunne tillate seg å fremføre. Nå tror vi ikke at noen den gang heller hadde tatt skade av å høre verken gånglåt, slängpolska eller "Liebertango". "Blå salme" av Henning Sommero var dog et godt innpasset valg, og likeledes "Forgotten dreams" av Leroy Anderson. For øvrig blomstrer kulturlivet på Ringerike som aldri før, og et kulturhus er ganske nylig innviet.

 

 

 

 

 

 

Musikalsk leder Steinar Eriksen (foran)

 

 

 

 

 

I konsertkonseptet er det alltid med en trekkspillsolist. Kristina Farstad Bjørdal fra Tennfjord går 2. året på Norges Musikkhøgskole (NMH). Hun startet med komposisjonen "La Poule" (høna) av franske Jean Phillippe Rameau. Hennes neste solonummer var 1. og 2. sats fra et russisk verk av A. Kholminov - "Song og Scherzo fra suite". "Håper dere får det gøy mens jeg spiller", sa Kristina for Scherzo betyr visst "spøk".  Hun hadde valgt ut ytterligere to underholdende komposisjoner der hun fikk hjelp av medspillerne Eilev Øverbø og polske Greg Mishchyshyn som for tiden er utvekslingsstudent på akkordeon ved NMH - "Stars" og "Carrousel".

I år var det ikke mange ledige sitteplasser å observere. Mange av publikummerne kommer til konserten også for kanskje å treffe bekjente de ikke har sett på lenge. Etter pausen, som altså er meget betydningsfull sosialt sett, var det flere godbiter igjen på programmet. Et kor blir også alltid invitert. I år var det "Grieg Singers". Bare navnet ga oss høye forventninger, og vi ble ikke skuffet. Koret ble stiftet høsten 2010 og består kun av damer som er fagutdannede hva vedgår sang eller gode amatører. Den eneste "hanen i kurven" er dirigenten Rolf Nykmark. Dette var korets første offentlige opptreden, og vi fikk presentert "Kveldssang for Blakken", "De norske Fjeld" og "Sporven" i vakre originalarrangenter av Edvard Grieg. De avsluttet sin avdeling med en gammel komposisjon fra 1830, "Veni Domine, op. 39" av en den gang meget  musikalsk moden 21-årig Felix Mendelssohn Bartholdy.

 

 

 

Kristina Farstad Bjørdal

 

 

 

 

 

 

Kristina Farstad Bjørdal - Greg Mishchyshyn - Eilev Øverbø "Grieg Singers"

 

 

 

 

 

 

Pianist Kari Kværnberg Dajani er delvis skjult, men er godt skolert med utdannelse fra Østlandets Musikkonservatorium, Norges Musikkhøgskole og Universitetet i Oslo Dirigent Rolf Nykmark

 

 

 

 

 

I siste avdeling var konferansier Frank Andresen selv oppsatt i programmet. Den norske trekkspilleren og komponisten Erling Eriksen har laget mye spennende, men hans musikk blir ikke fremført så ofte og den fordrer heftig fingergymnastikk på klaviaturet. Frank hadde fått med seg Kjell H. Langhaug på trekkspill, Tor Bekkelund på gitar og Per Bredesen på kontrabass. De hadde valgt stykker i ulike sjangre og taktarter - "El Chico Manolito" (pasodoble), "Signorina" (tango), "Vals Entré" (kanskje den mest spilte), "Kalde føtter" (novelty) og til slutt "Rakettpolka" - ikke at de ønsket at publikum skulle komme seg hjem i rakettfart, men som en heftig avslutning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frank Andresen og Kjell H. Langhaug (trekkspill) med Tor Bekkelund og Per Bredesen (kontrabass)

 

 

 

 

 

 

Frank Andresen - konferansier