Trekkspillweekend på Rondablikk

 3.-5. juni 2011

Foto og tekst: © Marit Lien

 

Rondablikk Høyfjellshotell

 

         

  Kvamsfjellet - utsikt mot Rondane.       Dansen går på lørdagskvelden  

 

På grunn av mye usikkerhet rundt driften av Rondablikk Høyfjellshotel, var det lenge tvil om vi kunne ha vårt årlige trekkspilltreff der, men etter å ha konferert med hotell-ledelsen, ble det besluttet å arrangere treff i år også. Datoen ble satt til 03. - 05. juni.  Det ble satt opp gratis buss fra Moelv, en gest fra trekkspillklubben til våre gjester. Det var stor interesse for arrangementet så vi ble  til sammen 74 personer. Bussen ble møtt med trekkspillmusikk da den ankom hotellet. Våre venner fra Valdres, Aurdal Trekkspillklubb, ble dessverre forhindret fra å delta i år, men vi håper de kommer sterkere tilbake neste år.

Moelv Trekkspillklubb og "Kaffeknikta" besørget dansemusikken fredagskvelden, og dansen gikk med liv og lyst på to dansegulv. Hotellet hadde også en del gjester utenom oss. Noen av disse så ut til å like både musikken og stemningen, så de ble likegodt med på festen.

Det var litt sur vind på lørdagen, men ikke verre enn at vi kunne gå oss en tur i det fine terrenget rundt hotellet. Noen hadde sågar med sykkel, og benyttet sjansen til å ta en fin trimtur på Kvamsfjellet. Samtidig holdt de mest ivrige musikerne stand nede i dansesalen, så etter hvert som folk kom inn igjen, sparket de av seg skoene og tok noen runder på dansegulvet i sokkelesten.

 

 

 

 

 

 

Moelv Trekkspillklubb - musikalsk leder Svein Smeby t.v. Vidar "trommis" Smeby sørget for gode rytmer

 

 

 

 

 

 

"Kaffeknikta" - f.v. Svein Smeby (trekkspill/sang), Kolbjørn Johnsen (trekkspill), Jan Ripsrud (bass), Odd Egeberg (gitar) og Vidar Smeby (trommer) Dølakvartetten bidro med både spill og sang

 

 

 

 

 

 

En etterkommer etter Sinclair, som ledet skottehæren i 1612, dukket plutselig opp lørdagskvelden... Det ble skikkelig sus i serken da skottene tok løs på Rondablikk!

 

På lørdagskvelden ble dansespillinga åpnet av Moelv Trekkspillklubb, som etter en stund ble avløst av "Dølakvartetten", ei lokal gruppe som hotellet hadde leid inn.  Denne gruppa  har en besetning bestående av to trekkspill, hvorav det ene med jevne mellomrom ble byttet ut med torader, bass og gitar. I tillegg var de veldig flinke til å synge. "Kaffeknikta", som består av fem medlemmer fra Moelv Trekkspillklubb, hadde også ei avdeling. Disse musikerne holder et høyt nivå, og de har også gitt ut en CD som er vel verdt å sikre seg. 

Humøret var på topp både hos musikere og dansere, og kvelden ble uforglemmelig. Vi liker oss fantastisk godt på Rondablikk, og det vil bli et savn for mange dersom disse treffene tar slutt. Etter en solid frokost søndag, var det tid for å tenke på hjemreise. Klubbens neste stunt vil bli å arrangere Trekkspillaften nr. 100 på Folkets Hus i Moelv. Dette skal skje siste fredag i september.

Marit Lien

Moelv Trekkspillklubb