NM på trekkspill

30. juni - 2. juli 2011, Skien i Telemark

Arrangør: NTL og Skiensfjordens Trekkspillklubb

 
Alle foto og tekst: © fo2:2re ,  © fo2:r2 og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2011

 

<< Tilbake til forrige side

 

 

Åpningsfesten var lagt til Brekkeparken torsdag kveld, et parkområde i Skien sentrum som innehar både museum, kafé og ikke minst et flott konsertområde. Det er alltid en risikosport å planlegge utendørsarrangementer i Norge, men regnet holdt seg stort sett vekk under konserten. Ikke alle møtte opp fordi de er trekkspillentusiaster. Arenaen for konserten var nemlig Parkjazz, Brekkeparkens ukentlige sommerarrangement. Gruppene som var invitert denne kvelden var "Belgflukt", "Tress i Ess" og "Tindra". Sammen med Jazzklubben i Skien og Telemark Museum, arrangerte Skiensfjordens trekkspillklubb den musikalske konsertblandingen av moderne folkemusikk og jazz.

 

 

 

 

 

 

"Belgflukt" består av Skiensmusikerne Rune Klakegg (trekkspill), Sondre Stordalen (gitar) og Nils Henrik Mostraum (kontrabass)

 

 

 

 

 

 

Rune Klakegg Sondre Stordalen

 

 

 

 

 

 

"Tress i Ess" er en trio som møttes på Griegakademiet i Bergen. Repertoaret spenner fra Piazzolla til Sjostakovitsj, med hovedvekt på søramerikansk musikk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Tress i Ess" - Per-Lorentz Milotzki (saksofon), Glenn Sørskår (akkordeon) og Kai Hansen (akkordeon) Trioen Tindra framfører alltid uimotståelig sjarmerende folkemusikk med tæl og sand for de små, fine deltaljene. Damene feirer i år 10 års-jubileum, og dette markerer de med to ulike cd-utgivelser og en lengre turné.

 

 

 

 

 

Jorun Marie Rypdal Kvernberg Irene Tillung Åshild Vetrhus