På Hellviktangen 31.07.2011:

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2011

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

 

 

 

 

Akkordeon & Tango

Hellviktangen 

 

 

Hellviktangen kulturhus på Nesodden ligger plassert som en ukjent perle ved Oslofjorden med både park

og badestrand. Stedet benyttes til festlige anledninger, men også seminarer og møter. Søndag 31. juli var det "Akkordeon & tango" som stod på programmet. Terrassen rommer 160 personer og riktig mange hadde funnet veien denne fine, varme sommerkvelden.

 

I henhold til det annonserte programmet var det tre ukrainske musikere som skulle stå for underholdningen, men lærer Vitalij Storozhuk og student Mykola Sheremeta var blitt forhindret fra å reise fra hjemlandet.

 

Dermed var det unge Dmitro Mazur som fikk hele musikalske ansvaret denne kvelden. Dmitro er student ved Det Nasjonale Musikkakademi i Kiev, Ukraina (Tsjaikovskijakamediet). Trekkspillinteresserte har trolig lagt merke til den unge gutten på Karl Johans gate i sommer, som har 2 år igjen av studiene på akademiet i Kiev.

 

 

Unggutten var tydeligvis preget av hendelsene i Oslo 22. juli og ønsket å starte med Preludium og Fuge nr. 2 i C-moll av J. S. Bach. Scarlatti hører også med til studiene i Kiev tydeligvis og en av hans mange sonater stod på programmet. Likeledes er Astor Piazzolla en selvskreven komponist når det inviteres til tangokonsert. Vakre "Oblivion" kunne riktig nytes i aftensolen med utsikt innover mot Oslo. Likeledes komposisjonene "Tango og kontrabass" (Le Grande Tango (Double-Bass)) og "S'il vous plait" samt selvsagt "Libertango". Litt musikk fra hjemlandet måtte naturligvis også med og vi fikk høre "Fantasy of Ukrainian folksongs" og ukrainsk dans. En konsertvals hører også med i et variert program og musettevalsen "Indifference"

 

Etter konsertprogrammet var det klart for en liten pause for Dmitro før han spilte til dans for de som ville danse tango, enten på den lille scenen eller barbeint i gresset.

 

 

 

 

 

 

Hellviktangen kulturhus på Nesodden ligger plassert som en ukjent perle ved Oslofjorden med både park og badestrand. Stedet benyttes til festlige anledninger, men også seminarer og møter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra terrassen har man utsikt innover med Oslo. Nye Holmenkollen skimtes i bakgrunnen Det var nok ikke første gang disse to hadde danset tango...

 

 

 

 

 

 

En riktig sommerfølelse - tango barbeint i gresset