På 'Nye' Hallingtreffet 2011:

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2011

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

13. årgang  -  28.-31. juli 2011

 

Etter de 10 første årene fra 1999 - 2008 var tilbakelagt i Ål Folkepark bar det noen kilometer sørover til Torpomoen hvor Nye Hallingtreffet har “holdt hus” de siste 3 årene. En ivrig arrangementskomitè, Frank - Marit - Egil og Linda som de benevner seg selv, legger ned en formidabel innsats for å få i stand dette arrangementet. Hallingtreffet har fått mange trofaste aktører som kommer tilbake år etter år, og næringslivet i Ål arrangerer samtidig “Ål-Dagen” på lørdagen. Da blir det selvsagt gammeldans å høre i gatebildet og mye bra brukskunst er å få kjøpt for både tilreisende og lokal befolkningen.

 

 

 

 

 

 

 

Torsdagskvelden er en uhøytidelig “Takk for sist”-kveld, mens fredags- og lørdagskvelden er det programfestede halvtimes spilleøkter fra 18.00 til 01.00. Orkestre og grupper både vestenfor og østenfor vannskillet var å finne på scenen - noen for oss ukjente, men også mange gjengangere. Vi fikk med oss lørdagskvelden etter å ha besøkt “Ål-Dagen”, og det var et godt variert program vi fikk høre. Riktignok kunne vi nok ha tenkt oss bedre lyd på noen av gammeldansgruppene, mens “dansbandet” Bjørns Orkester hadde egen lydrigg. Disse baserer seg på “hermetisk” komp, og det hele får et karaoke-preg i forhold til de autentiske øvrige grupper og orkestre.

 

Værgudene var på vår side til langt bortimot midnatt, og dette er et arrangement som baserer seg for det aller meste på tørt vær idet dansegulvet ikke er overbygget samt at det ellers er begrenset med sitteplasser “under tak”. Artig var det uansett, og vi kommer gjerne tilbake.

 

 

 

 

 

 

          Trekkspillmaker Olav Bergflødt var på plass  

 

 

 

 

 

 

"Haugerud, Fingarsen & Evje" underholdt i Ål sentrum under "Ål-Dagen" "HDHD" øver til kveldens spilleøkt

 

 

 

 

 

 

          Tones orkester (Porsgrunn)  

 

 

 

 

 

 

  Bjørns orkester (Molde)          

 

 

 

 

 

 

  Østaljom (Modum) - Tor Bekkelund (gitar)       Oddvar Fingarsen (trekkspill), Erik Bjerke (kontrabass), Live Engen Bjerke (fele) og Ola Tom Evje (trekkspill)  

 

 

 

 

 

 

  Bygdalage'       Rekrutteringen er sikret...  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Roar Øyan - Det latinske navnet på "Vasspesten" er Elodea canadensis som betyr surstoffkrevende og utarmende - slik det ofte kan føles for de som er med på å slite ut dansegulvet       "Vasspesten" - May, Jarle, Jan, Roar, Påsan, Tore  

 

 

 

 

 

 

Evje, Fingarsen og Bekkelund på vei til scenen - Egil Haugerud måtte ta en liten spillepause grunnet s(c)enebetennelse Tor Bekkelund og Oddvar Fingarsen

 

 

 

 

 

 

  Ragnars (Drammen)       Lekvollguttæne (Skiptvedt)  

 

 

 

 

 

 

"HDHD" med Vidar Torgersbråten (gitar) F.v. Jørn Hansen, Roar Hensvold, Toril Dyrhovd og Ingeborg Danbolt

 

 

 

 

 

 

 

  Bardølsgråd og Rustands orkester