På trekkspill- og korkonsert i Stovner kirke 2010:

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2010

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

Kombinasjonen trekkspill og kor første søndag i februar er en tradisjon i Stovner kirke som også i år ble opprettholdt. Årets arrangement fant sted 7. februar 2010 i samarbeid med Oslo og Akershus krets av Norske Trekkspilleres Landsforbund og Stovner menighet. "Programutklekkere" var Frank Andresen og Bente Midtsveen som for noen år siden overtok denne jobben etter Bjørn Paul Johnsen.

 

 

 

 

 

 

Harestukoret akkompagnert av f.v. Einar Amundsen, Ragnar Kjørven og Kjell Terje Bernhoft Instrumentale stykker - "Vals til Mia" og "Liten dialog" - begge komponert av Arnstein Johansen

 

"I år snur vi litt om på rekkefølgen og starter med koret", annonserte konferansier Frank Andresen fra "prekestolen". Det er ikke første gangen Harestukoret har deltatt på "Stovnerkonserten", som den populært omtales blant dem som trofast møter opp hvert år. Koret hadde sammen med deres musikalske leder Irina Amundsen øvd inn et variert repertoar deriblant 3 ukrainske sanger med unge Natalia Kovalevska som solist. To instrumentale numre av Arnstein Johansen ble det også med Ragnar Kjørven og Einar Amundsen på trekkspill med Kjell Terje Bernhoft på kontrabass.

 

 

 

 

 

 

Solist - Natalia Kovalevska Irinia Amundsen - musikalsk leder t.v.

 

Dernest var det Marit Vestrum og Bente Midtsveen sin tur som henholdsvis trakterer fiolin og trekkspill. Kveldens musikk var hentet fra Nord-Trøndelag og Valdrestraktene, nettopp fra jentenes opprinnelsessteder. I en moderne kledning ble brudemarsjer, polsdans, vals og springare framført på løpende bånd - alle i egne spennende arrangementer der nok Midtsveen har spilt en vesentlig rolle.

 

 

 

 

 

 

Marit Vestrum (t.v.) og Bente Midtsveen

 

Asker og Bærum Trekkspillorkester hadde i år tatt turen østover til Stovner. Deres musikalske leder Lars Røyseng hadde arrangert og satt sammen melodier fra West Side Story og Les Miserables som var populære både blant de ungdommelige musikerne og publikum.

 

 

 

 

 

 

Eilev Øverbø

 

 

 

 

 

Kveldens klassiske utøver var Eilev Øverbø fra Lom på akkordeon. Øverbø er i ferd med å avslutte studiene ved Norges Musikkhøgskole, og vi har hatt glede av å høre ham på flere ulike eksamenskonserter. Han fremførte den artige komposisjonen "La poule" (høna) av Jean Phillippe Rameau og 1. sats fra "Vinter" av A. Vivaldi som solonummer. Avslutningsvis hadde han fått med seg Gaute Bech på piano de tre siste numrene med velklingende komposisjoner av Astor Piazzolla.

 

 

Med argentinske tangorytmer i hodet kunne vi så ta turen hjemover for å fortsette snømåkingen...

 

 

 

 

 

 

 

http://stovner.knarf.no

 

Eilev Øverbø og Gaute Bech