På Storefjell 2010:

Alle foto og tekst: © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2001-2010

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

"Storefjelltreffen" anno 2010

Det er solide trekkspill- og gammeldanstradisjoner knyttet til Storefjell Resort Hotell som ble grunnlagt i 1930 som Storefjell Seterhotell av besteforeldrene til dagens eiere - 4 brødre Nibstad hvorav yngstemann Lars trakterer toraderen, mens hans far, Andres, spilte kromatisk trekkspill. Storefjell bærer sitt navn med rett, ikke bare ligger det i gedigne omgivelser, men det er et stort hotellkompleks med 300 rom og tilhørende konferansefasiliteter og en gigantisk fjellhall på hele 1800 kvm. De 7 - 800 deltagere og gjester på “Storefjelltreffen” 2010 hadde således mer enn nok plass å boltre seg på. Hotellet er heldige å ha med seg to ivrige par i arrangementskomiteen - Janet og Tor Albrigtsen samt Monica Litangen & Tom Kjetil Tørstad.

 

 

 

 

Vi gratulerer i år som i fjor - Syvers orkester med 1. plass i orkesterklassen - terningkast 7 for 7vers!

Resultatliste 2010

Bildereportasje fra 2009

 

Treffet drar pent i gang på torsdag kveld, men fredag kveld er første kveld med konkurranser - kvalifisering for gammeldansorkester til finalen på lørdag. Ved siden av dette er det også musikk og dans fra to andre scener. Det deltok hele 14 orkestre fra både Øst- og Vest-Norge i denne kvalifiseringen hvorav fem gikk videre.

Lørdagen har mange parallelle aktiviteter - så her gjelder det å henge med. Det var flere kurs, samt kvalifisering i seniorklassen for durspillsolister som talte hele 17 deltagere hvor vi også observerte “sjefen sjøl” - Lars Nibstad. Det er tydelig at gammeldansmiljøet fortsatt er viktig for hotellet da det satses på topp lydanlegg med profesjonelt mannskap på alle tre scener samt at hotellet sponser solide pengepremier i tre av de fem klassene - nemlig 5.000 kroner i hver av klassene for durspill solist senior og durspill duett. I gammeldansorkesterklassen er pengepremien hele 10.000 kroner. Årets dommere var Eddy Lyshaug (hoveddommer), Skjalg Bjørstad, Rannveig Djønne, Kristin Kolden og Geir Aage Sogn.

 

 

 

 

 

 

Syvers orkester - 1. plass i Orkesterklassen Syvers orkester

 

 

 

 

 

 

Syver Olstad (trekkspill) - Geir Marius Thorud (kontrabass)  - Tonje Lien Barkenæs (fele)  Ole Morten Blankenborg (gitar) - Stein Magne Eggen (trekkspill)

 

Gammeldansorkesterklassen ble i år som i fjor vunnet av Syvers orkester. Det består av Stein Magne Eggen (trekkspill) og samboeren Tonje Lien Barkenæs (fele), Syver Olstad (trekkspill), Geir Marius Thorud (bass) og Ole Morten Blankenborg (gitar). Det er god geografisk spredning i orkesteret fra Oslo i sør til Mo i Rana i nord slik at øvelser blir noe sporadiske. Imidlertid har ikke det gått ut over det utmerkede samspillet som krydres av Tonjes tindrende rene felespill. På andreplass fulgte “Avbrekk” og på tredjeplass “3-B”. De to øvrige deltagere i finalen var “Galder” og “Evig runddans”.

 

 

 

 

 

 

3-B sparte ikke på kaloriene før konkurransen...                                             .....her i en skikkelig oppvarmingsrunde                                                            

 

 

 

 

 

 

Avbrekk - 2. plass i Orkesterklassen 3-B - 3. plass i Orkesterklassen

 

 

 

 

 

 

Galder - 4. plass i Orkesterklassen Galder

 

 

 

 

 

 

Evig runddans - 5. plass i Orkesterklassen Evig runddans

 

 

 

 

 

 

Ung med belg Ung med belg

 

 

 

 

 

 

Ung med belg Ingunn Stræte Sørbøen Lie - fortsatt "ung med belg" ;-)

 

Durspill rekruttklassen med 3 deltagere ble vunnet av Vegard Blakarstugun og av de fire deltagerne i juniorklassen trakk Sjur Borge det lengste strået. I durspill senior var nivået høyt og erfarne Øystein Nicolaisen fra Lom gikk av med seieren - fattige ett poeng foran Rikke van Ommeren fra Trondheim. “Veteranene” Øyvind Sandum og Tom Kjetil Tørstad måtte dele tredjeplassen og den femte finalisten var Tine Elisabeth Kristiansen fra Hosteland.

 

I klassen for durspill duetter ble det seier til Ida Furusæter og Vegard Hansen fra henholdsvis Venabygd og Foldfjord.

 

 

 

 

 

 

Øystein Nicolaisen - 1. plass Durspill senior

 

 

 

 

 

 

Ida Furusæter & Vegard Hansen - 1. plass Durspill duett Vegard Blakarstugun - 1. plass Durspill rekrutt

 

 

 

 

 

 

Rikke V. Ommeren - 2. plass Durspill senior Arve B. Røneid - delt 6. plass Durspill senior

 

 

 

 

 

 

Dommerne Tormod "Lillebror" Vassaasen fikk årets Storefjellpris

 

 

 

 

 

 

Steinsgårdskroken Steinsgårdskroken

 

 

 

 

 

 

Steinsgårdskroken Østafjells

 

Jutullaget var engasjert til å “dra i gang” dansen etter finalene på lørdag kveld, men det manglet heller ikke på andre topp orkestre så som f.eks. “Haugerud, Evje & Fingarsen” og “Kvarts” som også hadde en konsert tidligere på dagen hvor de bl.a. fremførte Jo Asgeir Lies bestillingsverk til “Vossajazz”. Det mangler heller ikke på rekrutteringen i gammeldans-miljøet noe som Ingunn Stræte Lies “elevorkester” “Ung med belg” bekrefter i rikt monn.

 

Utmerkelsen Storefjellprisen for hederlig innsats i det norske gammeldansmiljøet ble tildelt Lillebror Vassaasen som i år som i fjor gjorde en god figur som konferansier.

 

 

 

 

 

 

Jutullaget - Svein Ove Brun (gitar) og Bjarne Odde (bass) Kjell Arne Kolden - torader (Jutullaget)

 

 

 

 

 

 

Inge Gjevre - torader (Jutullaget) Jon Amund Karusbakken - torader (Jutullaget). Bassist Bjarne Odde i sofaen har fått "fri"

 

 

 

 

 

 

Haugerud, Evje & Fingarsen - m/komp. Haugerud, Evje & Fingarsen - m/komp.

 

 

 

 

 

 

Haugerud, Evje & Fingarsen - m/komp. Haugerud, Evje & Fingarsen - m/komp.

 

 

 

 

 

 

Kvarts - Jo Asgeir Lie (trekkspill), Øystein Rudi (fele), Tom Willy Rustad (her med kontrabass), Erlend Styve (gitar)                                                                           Tom Willy Rustad - også med torader                                                                    

 

 

 

 

 

 

Kvarts Odd Arne Halaas (trekkspill), Thorleif Westby (trekkspill), Reidar Dahle (gitar) og Vegard Hansen (kontrabass) i buskspillseanse

 

 

 

 

 

 

  Syver Olstad og Stein Magne Eggen var en av mange som var innom salgsutstillingen til 3kkspilltroll for å prøvespille       Willy Rustad (t.h.) hadde også salgsutstilling med trekkspill og toradere - her får han besøk av 2re 3kkspilltroll  

 

 

 

 

 

 

Lørdag morgen våknet vi opp til dette... og det var greit å være innendørs Søndag var det igjen nytt håp for at våren kunne finne på å komme

 

Akkurat som vi fikk oppleve mye variert musikk sørget “værgudene” for at vi fikk oppleve både sol og snøstorm. Det kommer stadig ny tid og tidspunktet neste år er allerede fastsatt til 5. - 8. mai.