På SMASH 2010:

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2010

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

10 år har gått siden den første trekkspillfestivalen "SMASH" så dagens lys i Orlando i Florida. Karen Adam Kasprzyk, leder av Florida Accordion Association, kunne stolt ønske velkommen til musikalsk "jubileumssmash" 19.-21. november på International Palms Resort  i Orlando.

 

Fredag kveld møttes man som sedvanlig til uhøytidelig spilling i caféen på hotellet, sydd sammen av Alvaro Barsi, der alle var velkommen til å bidra. Et par unge trekkspillere, Jamie (11) og Ryan (13), fikk også prøvd seg der som solister.

 

Tidligere SMASH-reportasjer:

SMASH 2009

SMASH 2008 - English version

SMASH 2007 - English version

SMASH 2006

SMASH 2005

SMASH 2004

 

 

 

 

 

 

Ryan Segall

 

 

 

 

 

 

Trekkspillkaféansvarlig Alvaro Barsi t.v. Jamie Miyagawa 11 år har spilt siden hun var 9.

 

 

 

 

 

 

Joe Zalewski Pat Radloff

 

 

 

 

 

 

"Buskspill"

 

 

 

 

 

 

God stilkonkurrent til Roland Cedermark The Polkadots

 

 

 

 

 

 

Blid fyr fra Polen Flere europeiske innslag - ikke mye som minner om Florida her ;-)

 

 

 

 

 

 

Jerry Blumenfeld var en av "strollerne" under måltidene Foringstid

 

 

 

 

 

 

Tidligere yrkesfotograf og nåværende hobbyfotograf Jack Swenningsen fylte 94 år på lørdagen!! Stødig som et fjell på hånden og vi er imponert over hans oppdaterte kunnskaper i den digitale verden Gründer og ildsjel av "Smashen" - Karen Adam Kasprzyk ønsket velkommen og gratulerte Jack med dagen.

 

 

 

 

 

 

Joe Zalewski Jerry Tramontozzi, Arlington, MA

 

 

 

 

 

 

Dick Richards, Ocala Carmen Vitanza, Lake Worth

 

 

 

 

 

 

Michael Jude Ward-Bergeman - www.mjwb.co.uk Kreativ bruk av skjell fra Sanibel Island - naturlig rytmeinstrument

 

 

 

 

 

 

John Kolbrich (t.h.) & the Europa Band, Orlando

 

Lørdag morgen var publikum tidlig på plass i konferansesalen for å høre på. De fleste av utøverne på SMASHen er konserterende solister i motsetning til trekkspillfestivaler i Skandinavia hvor det i hovedsak er klubber og grupper som spiller til dans. Med mange tilbakelagte år med trekkspillet på magen har de et stort repertoar og ta av. Det dukker også hvert år opp flere nye fjes - for oss i det minste.

 

Flere av årets utøvere hadde "blåst" støv av instrumentet, og hentet det fram fra skapet. Donna Dee Ray fra Ormond Beach i Florida ble "oppdaget" i fjor da hun satt i en krok og spilte for seg selv. I år var hun hentet inn som en av utøverne det var vel verdt å høre på, og trekkspillferdighetene var så absolutt intakte.

 

 

 

 

 

 

Far og sønn - Alex & Peter Chudolij, Clifton, NJ Donna Dee Ray, Ormond Beach, FL

 

 

 

 

 

 

Nick Ballarini, Dallas, TX - www.nickballarini.com Flere trekkspillforhandlere hadde utstilling

 

 

 

 

 

 

Årets SMASH-orkester

 

 

 

 

 

 

Linda Soley Reed (leder av AAA) dirigerte årets SMASH-orkester Lenny Feldmann, Middletown, NY

 

 

 

 

 

 

Walter Kasprzyk Joe Natoli

 

Blant årets fire "trekk"plastre som var hentet inn til kveldskonserten på lørdag var som sedvanlig Tony Lovello med sin fyrverkeriopptreden. Joseph "Joe" Natoli stilte på scenen med sitt Rolandtrekkspill og viste det digitale trekkspillets muligheter som også er blitt populært i USA. Bruce Gassmann stilte opp med 50- & 60-talls rockerepertoar, og uansett hvilken låt han spilte ble den gjennomført med hans karakteristiske "rockefot".

 

Endelig var det William "Bill" Cosby sin tur. Han startet å spille som 7-åring da trekkspillet hadde sin gullalder og var mer enn bare et populært instrument - det trengte igjennom den amerikanske 1950-talls kulturen og utøver fra USA dominerte stort i trekkspillverdenen. William studerte hos Anthony Galla-Rini og deltok i flere konkurranser. Han kan i dag se tilbake på 3 påfølgende gullmedaljer i USA (ATG National), 2 sølv- og 1 bronsemedalje i Coupe Mondiale samt 2 USA mesterskap (AAA  National). Han fortsatte å spille til 1978 inntil han plutselig sluttet. I 2009, 30 år senere, fant han frem instrumentet igjen. Det er vanskelig å forstå at han har brukt kun 1 år på å spille seg opp til et meget høyt nivå igjen. Det er ingen tvil om at musikk er livet for William Cosby, og vi håper å få oppleve han igjen.

 

 

 

 

 

 

"The showstopper" Tony Lovello åpnet kveldens konsert - www.accordionmusic.com - 77 år - "pushing 78" Han har turnert med kjente personer som Debbie Reynolds og Frank Sinatra. Sitat fra programmet:  "Don't forget to fasten your seatbelts and find shelter before this tornado tears through the audience. His performance of his signature song, "Malaguena", should be insured by Lloyds of London!"

 

 

 

 

 

 

Bruce Gassman - www.accordion2bruce.com William H. Cosby - også kalt - Bill Cosby - http://athameinc.com

 

 

 

 

 

 

 

"Linselus" ;-))