Rondablikktreffet

 4. juni 2010

Foto og tekst: © Marit Lien

 

Fredag den 4.juni 2010 var det duket for Rondablikktreff nr. 5. Som tidligere år, hadde vi satt opp gratis buss fra Moelv  for dem som ville være med oss til fjells, men i år greide vi dessverre ikke å fylle hele bussen.

 

Rondablikk hotell har eget husorkester med folk fra Bulgaria, og de hadde en liten avdeling etter middagen. Deretter slapp Moelv Trekkspillklubb til, og dansen gikk lystig på to dansegulv.

 

         

  Utsikt mot Rondane. Det er utrolig vakkert på Kvamsfjellet med snødekte fjell som en ramme rundt det hele.       "Kaffeknikta"  

 

Aurdal Trekkspillklubb hadde også en egen avdeling, det er alltid like hyggelig å møte dem igjen å høre hva de holder på med. De har mange fine låter på repertoaret, og de har med vokalist. 

Vår musikalske leder, Svein Erik Smeby, er en allsidig kar. Han hadde med keyboardet sitt denne gangen, og spilte og sang en avdeling for oss. Han spiller med skikkelig trøkk, synger bra også, så dette ble et fint innslag.

Svein Erik og Kolbjørn Johnsen fra Fåberg, er på et litt annet nivå musikalsk sett enn oss andre i klubben, så for å få litt å bryne seg på, har de sammen med kompet dannet en gruppe som kaller seg for "Kaffeknikta".  De spiller skikkelig bra, både gammeldans, swing og jazz.  Svein Erik har dessuten komponert en vals han har kalt for "Unndalsvalsen". Nydelig, men høres vanskelig ut å spille.

 

         

  Aurdal Trekkspillklubb       Moelv Trekkspillklubb  

 

Etter frokost lørdag var det mange av oss som benyttet anledningen til å gå seg en tur i det kjempefine terrenget på Kvamsfjellet. Da jeg kom tilbake etter min tur ved 12.30 tiden, var buskspillet i full gang utenfor hotellet.  Etter lunch var det bare å kaste seg med, og vi holdt det gående helt til middag.

 

Tidligere år har det pleid å komme mange hyttefolk og bygdafolk hit på lørdagen. Enkelte musikere har også pleid å finne veien hit da, men i år var det stille. Derfor ble det litt tamt på lørdagskvelden, sammenlignet med tidligere år.

 

Men alt i alt har det vært et trivelig treff med mye musikk, god mat og bra vær, og ikke minst sosialt samvær!!  Det er veldig fritt og godt å være på Rondablikk, så her føler vi oss hjemme. 

Vi får evaluere  til høsten når øvelsene begynner igjen, kanskje vi finner på noe annet til neste år, eller kanskje det blir Rondablikk nok en gang - det vil tiden vise.

 

Marit Lien

Moelv Trekkspillklubb

 

           

  Svein Erik Smeby - musikalsk leder i Moelv Trekkspillklubb