Pøbeljul med

POING

 

 

 

 

 

Parkteatret, Oslo

13. desember 2010

 

 

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2010

 

Den 13. desember 2010 hadde POING invitert til julekonsert på Parkteatret i Oslo. De som kun har vært på julekonsertene tror kanskje gruppen består av bortimot 50 personer, men de er faktisk bare 3 - Frode Haltli (akkordeon), Rolf-Erik Nystrøm (saxofon) og Håkon Thelin (kontrabass). POING ble dannet i 1999, og de fremfører i hovedsak verker skrevet spesielt for dem, særlig av sin egen generasjons komponister. Julekonsertene er dog annerledes og den første så dagens lys for 9 år siden hvor de fikk "herje" på scenen med artistvenner med fritt valgt stoff - derav navnet pøbeljul. POING ble forøvrig i 2009 kåret til "Årets utøver" av Norsk komponistforening, så det var kanskje ikke uten grunn at Luciakoret som kom inn ute fra gangen med Stig Henrik Hoff i spissen utkledd som prest, sang av full hals: "Gjør døren høy, gjør porten vid - her kommer Frode Haaaltli...". Haltli, Nystrøm og Thelin kom så inn i hvite, glinsende dresser etter at taffelpianist Ragnar Hovland hadde varmet oss opp med julemelodier en halv times tid. Sommersangen "Hjernen er alene" hadde vi ikke tenkt oss fremført på en julekonsert, men er det pøbeljul kan allting skje og med Lars Lillo-Stenberg som sollist kjentes det riktig.

 

 

 

 

 

 

Solist Lars Lillo-Stenberg - "Hjernen er alene"

 

 

 

 

 

 

Frode Haltli

 

 

 

 

 

 

Sprekt Frikar-innslag

 

 

 

 

 

 

"På låven sitter nissen" i indisk innpakning med felespiller fra Nepal

 

 

 

 

 

 

Valkyrien Allstars var også blant gjestene

 

Innerst på scenen var det oppført en såkalt "næringsstasjon" eller bar som noen også kaller det. Bevingede bartendere sørget for at utøverne til enhver tid hadde det bra og ikke tørstet.

 

Det ble som nevnt ganske folksomt på scenen etter hvert, og repertoar og artister hadde en bra spennvidde. Vi nevner for eksempel: Anne-Lise Frøkedal på gitar og vokal i ekte Joni Mitchell-stil, Catharina Chen på fiolin, Valkyrien Allstars, Ragnhild Hemsing, Maja Ratkje med Kurt Weill-repertoar, Maria Solheim og forfatteren Jon Øystein Flink. Det var også en spesiell opplevelse å høre "På låven sitter nissen" i indisk innpakning med felespiller fra Nepal. Frikar-danseren imponerte også selvsagt med et sprekt innslag.

 

Lyd og lys ble ivaretatt av henholdsvis Stig Gunnar Ring og Armand Steinsholt.

 

Konserten led etter hvert av syndromet "Gjester som ikke vil gå", og da klokken nærmet seg midnatt og POING-prisen ble delt ut til "en kineser som dessverre ikke kunne være tilstede", var nok mange vel forsynt av alle de musikalske "godbitene"...