Poema de Buenos Aires

(tangokonsert med dans og spansk diktning)

Caféteatret på Grønland, Oslo - 2. desember 2010

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2010

 

 

Caféteatret i Hollendergata, Oslo var en kald desemberkveld det perfekte åsted for en het tangokonsert med både musikk, dans og diktning.

 

Det var ensemblet TANGABILE som inviterte. Dette er syv unge musikere som til daglig studerer ved Norges Musikkhøgkole (NMH). Naturlig nok fant de hverandre der, som de selv uttrykker det - i de evige korridorer. Samspillet var aldeles utmerket selv om de først startet opp dette prosjektet denne høsten.

 

Kveldens program var for en stor del hentet fra tango-operaen “Maria de Buenos Aires” av komponisten og bandoneonspilleren Astor Piazzolla  (1921-1992) og med tekst av Horacio Ferrer. Operaen hadde premiere i 1968, men har ikke vært satt opp mye, men bl.a. av “Opera São Carlos i Lisboa, Portugal (2006, 2007) og som faktisk også var i Norge (2007). Operaen er egentlig tragisk da første del omhandler gledespiken Marias levnet i Buenos Aires og andre del livet i byen etter hennes død. Musikken er dog meget lidenskapelig, og dette ble tydelig iscenesatt av det dansende paret Anne Marit Ligaard og Magnus Andersson. Vi opplevde nesten på virkelig å bli tatt med inn i Marias verden. Musikken er ganske enkelt fascinerende, og den var arrangert på en særdeles delikat måte. Vi observerte “svisken” Libertango i programmet, men heller ikke her ble vi skuffet. Det var perkusjonisten som fremførte denne melodien på marimba og dette ga det nødvendige “lille ekstra” som revitaliserte denne komposisjonen i våre ører.

Vi trives særs godt når trekkspillet observeres i perfekt samspill med andre instrumenter, og vi kommer gjerne tilbake på lignende konserter. Konserten var en del av studentenes opplæring i musikkformidling og ble således innledet og avsluttet av førstelektor Andreas Sønning på NMH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansvarlig fra Norges Musikkhøgskole - 1. lektor Andreas Sønning Darya Katyba (Ukraina), sang

 

 

 

 

 

 

Marit Charlotte Steinum, fløyte (t.h.) Mathias Sunde Valseth, kontrabass - eneste 1. klassing ;-)

 

 

 

 

 

 

Dans: Magnus Andersson og Anne Marit Ligaard

 

 

 

 

 

 

Kristina Farstad Bjørdal, trekkspill Daniel Paulsen, slagverk

 

 

 

 

 

 

Ulrik Røstad, gitar Miki Ambo (Tokyo), piano

 

 

 

 

 

 

 

 

TANGABILEs medlemmer:

 

Miki Ambo, piano

Ulrik Røstad, gitar

Marit Charlotte Steinum, fløyte

Darya Katyba, sang

Kristina Farstad Bjørdal, trekkspill

Daniel Paulsen, perkusjon

Mathias Sunde Valseth, kontrabass

 

 

 

 

 

 

 

For mer informasjon besøk gjerne nettstedene:

 

www.piazzolla.org

www.nmh.no

www.tangotango.no

www.oslotangoclub.com