Påskejazz 2010:

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2010

   

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

Påskejazz med Stian - "å e'n egentlig laga tå?"

 

 

 

 

 

Man behøver aldri lure på om man kommer til å like seg på konsert med Stian Carstensen. I Stians hjemlige trakter var det 31. mars 2010 duket for "Påskejazz" igjen i Festiviteten på Eidsvoll - kun en liturgisk farge siden han sist serverte "julejazz", og man behøver heller aldri lure på om lokalet blir fullt. Det skjedde også denne gangen.

 

Stians musikalske venner denne gangen var Gisle R. Johansen (saxofon), Thomas Hvale (trommer), Jens Fossum (bass) og Torbjørn Dyrud (piano).

 

De åpnet med et "pliktstykke" fra jazzlinja ettersom tre av dem ble kjent nettopp der.

 

"Gliderlåten" "I love you so much that it hurts" med Stian på steel-gitar ble dernest smertelig fremført i fullt alvor - faktisk så smertefullt at flygelet gikk short for toner i høyden i "kappspill" med med steel-gitaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publikum sviktet ikke i år heller...

 

 

 

 

 

Musikk fra Sambandstatene kommer man sjelden utenom når Stian holder konsert. Publikum kunne således nyte funky synkopefråtsing i hele 8 minutter før bandet rundet av med en sånn "rolig" låt før pausen.

 

Og det ble så langt fra kjedelig etter pausen heller. Musikk inneholdende renessansetema kombinert med norske folkesanger er kanskje ikke akkurat dagligdags. "Brådiktning" har vi etter hvert måttet tillegg vårt vokabular og nå også med variasjoner innen rimelighetens grenser. "Er det noen spørsmål?", spurte så Stian publikum i salen, før han satte i gang med egenforfattet påskekrim på Spyttmyrsdialekt og tjuvhogst av ved. Moralen i historen: Skal du fortelle en påskekrimhistorie må du ha med deg et orkester som nettopp understreker teksten.

 

 

 

 

 

Så langt hadde konserten vært "sviskefri", og vi kunne godt tåle å høre "Somewhere over the rainbow". "My one and only love" ble krydret med påskekyllingplystring. Det ble så ønskekonsert og en oppklaring en gang for alle hvorledes 3. klarinettstemme på "Gammel jegermarsj" låter. Et av ønskene var en låt som ikke begynner på "ener'n" samt litt slurvete spilt, og valget falt på "Don't worry - be happy" - også denne varianten med egen brådiktet tekst i ny drakt.

 

Stian ønsket så "god påske" og anbefalte oss å lytte til fjellvettreglene - spesielt regelen om å ta vare på appelsinhuden og Kvikklunchen, samt å lytte til erfarne kvinnfolk.

 

"September song" endte som ekstranummer selv om det er lenge til høsten og ribbejazzen...