Frankfurt MusikMesse 2010 -

over all forventning

Alle foto og tekst:  © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2001-2010

 

I fire samfulle dager fra 24.-27. mars saumfarte vi det gigantiske messekomplekset - i hvert fall deler av det - som huset 2.340 utstillere - 62% kom ikke fra Tyskland. Omtrent 110.000 besøkende fra 128 land besøkte messen og dette overgikk arrangørenes forventning i en "finanskrisetid" som nok merkes langt mer i sørligere deler av Europa enn i Norge.

"Våre leverandører" hadde noen nyheter i ermet. Bugari vartet opp med den helt nye bajanmodellen "Omnia" hvor 80% av delene er nyutviklede. Den kan leveres med toppspesifiserte italienske stemmer, eller for det russiske markedet kan den leveres uten stemmer slik at tradisjonelle stemmer kan monteres av deres representanter i lokalmarkedet. Det er ingen tvil om at Russland og Kina er viktige markeder for de fleste italienske trekkspillprodusentene.

 

 

 

 

 

 

Bugaris nye bajanmodell "Omnia"

 

Pigini hadde både en ny bajanmodell "Nova" og en ny lekker standard modell "Arabesque" som karakteriseres med to 16'-stemmer i cassotto og to 8'-stemmer utenfor. Treverket i kassen er av alle ting massiv furu og til tross for beskjedne yttermål er det 49 aktive toner i diskanten. Et særdeles velegnet instrument for både jazz, tango og varieté. Pigini har også en spennende pianomodell - nemlig Helipolka som har "heliconbass", d.v.s. riktig dype basstemmer som gjerne forbindes med "tyrolermelodier".

 

 

 

 

 

 

Piginis nye standard modell "Arabesque" 2re og r2 prøvespiller hos Pigini

 

 

 

 

 

 

Piginis nye modell "Helipolka" med "heliconbasser" Piginis nye bajanmodell "Nova"

 

Roland introduserte i fjor høst under VM på trekkspill sin nye toppmodell FR-7x, og nå var turen kommet til oppgradering av mellomklassemodellen FR-3 som også har fått tilføyd en x. Den mest markante forskjellen på disse nye x-modellene og de tidligere er muligheten for USB-tilkobling hvor MP3-filer kan lastes rett inn og benyttes f.eks. som akkompagnement til melodiene man fremfører.

 

 

 

 

 

 

Prøvespilling på Rolands V-accordion stand Rolands nye mellomklassemodell FR-3xb

 

 

 

 

 

 

Ballone Burini kan feire 90-års jubileum iår og presenterte en mindre modell av sin karakteristiske Eolina.

MusicTech som er ledende leverandør av MIDI-systemer til de italienske trekkspill-produsentene har også i flere år levert digitale stemmeløse trekkspill, men årets nyhet var at også MusicTechs instrumenter kan leveres med innebygde høyttalere.

 

 

 

 

 

..., og så var det alle de andre da - munnspill, tubaer, munnharper, paradetrommer, metronomer, fløyter, stemmegafler, pianoer, notestativ, fioliner, krakker, bagger, remmer, flygler, gitarer, strenger, kontrabasser - altså noe for alle - det nærmeste man kommer musikkens mekka! Det er bare å merke av i kalenderen for neste års utgave 6.-9. april 2011.

 

 

 

 

 

 

 

Demo hos MusicTech

 

 

 

 

 

 

August Förster - pianoer/flygler B&S - messingsblåseinstrumenter