På MellstaDraget 2010:

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2010

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

 

 

 

 

Det var spennende for arrangørene av trekkspillfestivalen "Mellstadraget" i år - 6.-8. august 2010. Med Borlänge Dragspelsklubb i spissen var treffet flyttet fra tidligere Mellstaparken til campingplassen ved Tyllsnes udde. Stedet egner seg så absolutt for trekkspilltreff, da den store låven rommer mange i tilfelle dårlig vær. Det første Mellstadraget fant så dagens lys i 1986, så her er det drevne arrangører man har med å gjøre. Været var heldigvis en uproblematisk faktor i år, og plassen ligger fint ved elven slik at det også kom tilreisende med båt.

 

Festivalen ble "innviet" fredag kveld av konferansier Lars Nyberg og "allspel" med "Alfred på Hultet" i G-dur. Deretter var det fritt fram for dansespilling. Allspel var det også lørdag formiddag før konsertstart. Årets "headliners" var Borlänge DK, Alfta DK og Tunnbybälgarna fra Bromölle i Skåne.

 

Tyllsnes udde

 

 

 

 

 

 

 

Västerfärnebo Dragspelsklubb

 

Västerfärnebos durspillere

 

Tunnbybälgarna

 

 

 

 

 

 

Musikalsk leder Börje Färm t.h.

 

 

 

 

 

 

Anna fra Tunnbybälgarna byttet ut trekkspillet med mikrofonen på "Vår sista dans" og "Nu mår jag mycket bättre" Svennes gäng fra Borlänge

 

 

 

 

 

 

Danselåven Ikke overfylt akkurat nede ved vannkanten, men idyllisk nok for de som fant seg plass der

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glade Monica fra Karlstad "Lamonic"

 

 

 

 

 

 

Duett - konsert med Sone Banger (t.h.) og Göran Persson Sone Banger

 

 

 

 

 

 

Göran Persson

 

Mange hadde møtt fram for å få med seg Sone Banger (født 1939). Sammen med Göran Persson hadde de en time til rådighet før dansen igjen skulle begynne. De åpnet med kjenningsmelodien til "Grabbarna i 57:an" som ble TV-serie i 1978 basert på en svensk film fra 1935, og valsen er komponert av nettopp Sone Banger. Deretter var det "Kråkspark-duett" før Sone framførte litt solo-jazz. Göran hadde satt sammen et artig potpurri av svenske sangvalser, og han behøvde ikke be publikum to ganger om å stemme i med sang. Musettevalsen "Mella-Mon" hører også med når Sone Banger holder konsert, og han trives fortsatt best på scenen når han får sitte på sin enkle trekkspillkasse av tre. Under en konsert med Sone i Mariestad i 2006 lurte vi på hvor bassisten hadde gjort av seg og det samme spørsmålet stiller vi oss selv etter denne konserten. Han benytter avansert midistyring fra "Bonotron", men har selv full kontroll på bassgangene som såvisst ikke overlates til automatikken alene. Det ble også tid til en pasadoble av André Walter. Avslutningsnummeret ble en riktig fengende "Skjærgårdstango".

 

 

 

 

 

Treffet var godt besøkt med rundt 100 campingvogner og bobiler, og vi observerte en stadig tilstrømming av dagsbesøkende hele lørdagen. Vi tror nok at Tyllsnes udde blir arenaen for "Mellstadraget" også til neste år.