På "Gloria Flames" 2010:

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2010

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 

 

Open Air - Live på terrassen - "Gloria Flames"

Guro von Germeten

Onsdag 7. juli 2010

 

 

På en helt vanlig onsdag i sommer-Oslo lød det toner fra et lite, rødt trekkspill, fele og sang fra taket på en restaurant på Grønland. Onsdag 7. juli holdt nemlig Guro von Germeten sommerkonsert på "Gloria Flames". Været kunne kanskje vist seg fra en bedre side denne sommerkvelden, men med publikum trygt plassert under store parasoller og iført pledd for de som følte behov for det, var det ingen grunn til å vende hjem pga. et par regndråper.

Innspilling av debutalbum hører så klart med for en artist, og dette skjer i disse dager. Rett fra studio hadde Guro tatt med seg Line Grenheim på fele. På albumet vil være samspill med flere instrumenter, men for Guro er det det lille, røde trekkspillet som står i fokus når hun akkompagnerer seg selv. Melodiene er utvilsomt inspirert av Tom Waitz og Nick Cave, og hun skriver alt materiale selv. Hun har så resolutt ikke etterkommet sin mors ønske om å skrive sangtekster som omhandler kjærlighet, blomster og solen på Kreta. I stedet handler de gjerne om sirkus og tarantella, eller hvordan det kan føles når man havner på feil hotellrom. "Spiderman" har også fått sin egen sang av Guro. "Enhver pike med respekt for seg selv ønsker seg et sirkus", sa Guro før hun fremførte "Cirkus song".

Hør Guro på MySpace

 

 

 

 

 

Fellesnevneren som best kan beskrive Guros musikkstil er cabaretsanger i Klezmerstil -  helst i moll. Musikken blir så inderlig lidenskapelig og intenst fremført ispedd balkanske takter og klezmermelodier. Hun representerer noe så utradisjonelt som en singer/songwriter på trekkspill. Siden debutkonserten som låtskriver i november 2008, har hun fått stor oppmerksomhet gjennom en tidløs musikk, inspirert av gamle helter som Jacques Brel og Edith Piaf.

 

Vi gleder oss til platen som slippes 18. oktober, Guro :-)

 

 

 

 

 

 

Guro og Line

 

 

 

 

 

 

Guro godt fornøyd med sitt splitter nye, lille røde - BB P 30 Line Grenheim er også med på Guros nye plate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sakset fra Guros konsertkalender:

"Det er en fin sommer for trekkspill og lidenskapelig musikk og jeg er å møte på følgende steder i vårt vakre land i juli og august:"

07 Jul 2010 20, 00 Gloria Flames Oslo
26 Jul 2010 20:00, Den siste Glæde Lillesand
29 Jul 2010 20:00 Risør Fiskemottak
...30 Jul 2010 14.00 Knubben/Canal Street
31 Jul 2010 14:00 Tall Ship Race Kristiansand
06 Aug 2010 20:00 Fjøsfestivalen Melhus
27 Aug 2010 20:00 Rock am Sogn Oslo
28 Aug 2010 15:00 Balkanfest Evanger

I Lillesand, Risør, Arendal og Kristiansand har jeg med meg Line Grenheim på fele og Sebastian Haugen på kontrabass. Gå ikke glipp av Leiden, Lärm und Leidenschaft, nå også som trio!