På plateslipp 2010

Guro von Germeten:

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2010

     

trekkspill, toradere og rekvisita

 
 

"Bad Dreams and Good Nightmares"

Guro von Germeten

iTunes

 

 

Endelig er debutplaten "Bad Dreams and Good Nightmares" til Guro von Germeten sluppet. 18. oktober var det feiring på "Bare Jazz" med kafékonsert og 20. oktober var det invitert til slippfest på "Soria Moria Bar og Bistro" - alt i god 50-talls "Mad Men"-stil! Albumet er utgitt av plateselskapet Sweet Morning Records og produsert av Anders Aarum og Hilde Louise Asbjørnsen.

 

 

 

 

 

 

Hilde Louise Asbjørnsen - produsent Guro von Germeten og Line Grenheim

 

"Guro er jenta med personlighet og tilstedeværelse", sa Hilde Louise idet hun introduserte henne for et jublende og spent publikum. "Grunnen til at vi valgte å satse på dette albumet og denne artisten er hennes særegne uttrykk. Hun er utdannet innen klassisk sang, men har nå plukket opp et lite, rødt trekkspill og lagt ut på en støvete landevei med sine sjømannsvalser og franske viser om livet, døden og den dødelige kjærligheten. Hun kan synge så glassene knuser og lysekronene deiser i gulvet, og er vel det nærmeste jeg har hørt en kvinnelig Tom Waits...", fortsatte Hilde Louise.

 

 

Guro entret scenen og opplyste at det var 1 ½  år siden hun og Line Grenheim på fele holdt en mini duokonsert i rommet ved siden av på Soria Moria. Den gang var det ikke i hennes tanker at hun i dag skulle stå foran en fullsatt sal på sin egen slippfest..., og nytt trekkspill har det også blitt det siste året - se Guro på "Gloria Flames". "Vi skal spille platen fra A til Å og starter med Accordion Night", sa Guro til ellevill jubel.  Medmusikerne på platen var også med på scenen - Line Grenheim (fele), Anders Aarum (piano mm.), Sebastian Haugen (kontrabass) og Totto Hansen (trommer) i tillegg til kordamene Dina og Tonje.

 

 

 

 

 

 

 

Men Guro er vant til å opptre alene - nesten, - bare det lille, røde trekkspillet og henne er en ganske vanlig "setting". Låta "So Long Honey" er et godt eksempel på en ekte "Guro-låt" som er den neste på plata.

 

 

 

 

 

 

Guro von Germeten, Line Grenheim og Sebastian Haugen

 

 

 

 

 

 

Erlend Barratt-Due kom inn bakveien spillende lekende på sin klarinett på "My Dream of a Jewish Wedding".

Erlend Barratt-Due

 

 

 

 

 

 

Vi lurte fælt på hva den gamle skrivemaskinen hadde oppå pianoet å gjøre, og fikk svar på det på låta "Bitter" der Anders Aarum trakterte den som rytmeinstrument - Anders Aarum (produsent) og Guro Anders Aarum trakterer på platen piano, klokkespill, torpedo skrivemaskin og harpe

 

 

 

 

 

 

Gratulerer med ny plate, Guro :-))

 

Platen inneholder i all hovedsak mollstemte låter med makabre tekster som "Spiderman" (I am naked an going to hell), "Drown Me Sailor", "Tarantella", "Kiss Me" (kyss meg i dag for alt i morgen kan det være jeg kysser en annen") og ikke å forglemme den aller første låten hun skrev "Evian" - en riktig "dance macabre". Den eneste "glade" sangen er "Polka Dot Dress for You", men denne går for sikkerhets skyld også i moll.

 

"Cirkus Song" er en del av Guros varemerke, men dommerne i sangkonkurransen hun skrev den til mente hun like gjerne kunne kalt den "A Tiger and a Daffodil" - hvilket hun så gjorde.

 

Kort fortalt inneholder platen 12 små godnatteventyr for folk som ikke er mørkredde. "Alle eventyr har en slutt", sa Guro og "At The End Of The Street" ble så framført som siste spor på plata. For Guros del tror nå vi at dette eventyret akkurat har begynt og at det så langt i fra er noe "Bad Dream", men heller et godt stykke "Good Nightmare" som er i ferd med å gå i oppfyllelse.

 

Etter stående applaus var det klart for ekstranummer. "Ettersom det ikke er flere låter på denne plata framfører vi "Your Finger On The Trigger And My Heart On The Floor", sa Guro og hevet champagneglasset hun hadde fått overrukket...