Alle foto og tekst: © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2001-2009

 

>> Se flere bilder her

 

       

Arrangørene av "nye" Storefjelltreffen satset på "fullt hus" og fikk "yatzy"! Familien Nibstad, eierne av Storefjell Resort Hotel, og Tørstad & Albrigtsens orkester hadde lagt opp til musikk-aktiviteter for noen og enhver.

 

Allerede i februar gikk det rykter i miljøet om at hotellet var fullbooket, og arrangørene måtte finne en tilleggsløsning med hotellene på både Oset og Kamben for ikke å skuffe for mange. Heldigvis er det slik at den gedigne matsalen på Storefjell kler å bli fylt med 800 personer, så all ære til kjøkkenpersonalet som håndterte serveringen aldeles glimrende.

 

Etter tips fra fjorårets kursdeltakere, valgte man i år å skille mellom nybegynnere og viderekommende. Andreas Kollvangsnes tok seg av nybegynnerne på torader, Willy Rustad holdt basskurs for viderekommende på torader, Jo-Asgeir Lie holdt inspirasjonskurs på trekkspill og Øyvind Sandum tok seg av de viderekommende på torader.

 

  En blid 'Tre'kkspiller ønsker gjestene velkommen ved inngangen          

 

 

Kappleik og konkurranse trakk nok mange av den yngre garde til Storefjelltreffen, for sjelden har vi sett så mange unge på et hotelltreff. I orkesterklassen meldte det seg hele 16 grupper, slik at kvalifiseringen måtte starte allerede fredag kveld for å få kabalen til å gå opp. To melodier i ulik taktart måtte fremføres og de tre med best poengsum gikk videre til finalen. Slik var det også i de andre klassene solist durspill junior (5 deltakere), solist durspill senior (17 deltakere!) og durspill duett (9 deltakere). Det var også satt opp en egen klasse for durspill rekrutt der det meldte seg 4 deltakere, men hvor det kun ble utpekt én vinner og resten fikk delt 2. plass.

De 5 dommerne, Jostein Sørbøen, Terje Stensgård, Even Røhjell, Marie Skavnes og Bjarne Odde hadde ingen lett jobb med å skulle velge ut blant så mange dyktige utøvere. Et solid premiebord var kanskje også en medvirkende årsak til stor deltakelse - Durspill rekrutt: Hohner Erica, Durspill junior: Hohner Corso (sponset av Øystein Nicolaisen), Durspill duett: kr 5.000, Orkesterklasse: kr 10.000 (sponset av hotellet).

       

          Trekkspillvettregel nr. 4 - Vær rustet selv på kortet turer. Ha alltid med instrument  og det utstyret treffet krever.  

 

         

  Vegard Blakarstugun fra Hovet (t.v.) vant 1. plass i klassen Durspill Solist rekrutt og har alt spilt i 7 år selv om han ikke er mer enn 9...       Et rikholdig premiebord  

 

I klassen Durspill rekrutt var det en meget stolt Vegard Blakarstugun som kunne ta med seg en Erica hjem. Syver Gudbrandsgard, Fredrik Støbak Nibstad og Vebjørn Fauske fikk alle dele 2. plassen og forsøker seg sikkert igjen til neste år. Tormod "Lillebror" Vassaasen gjorde også fin figur som konferansier under konkurransene.

 

         

  Årets treffkonferansier  - Tormod "Lillebror" Vassaasen - her i intervju med Ingunn Stræte Lie og de aller yngste "Yngre med belg"       Dommerne - f.v.: Bjarne Odde, Marie Skavnes, Even Røhjell, Terje Stensgård og Jostein Sørbøen  

 

         

  "Syvers orkester" spilte seg til 1. plass med 239 poeng i klassen Orkester       Det så langt fra tomt ut i den store Festsalen  

 

Fredag og lørdag kveld pågikk det dansespilling fra hele tre scener parallelt. Naturlig nok fylte det seg hovedsaklig opp i den største salen der konkurransene foregikk med anledning til å danse, men for de som ville ha et "roligere" alternativ var altså dette fullt mulig.

 

"Nordafjells" og Beitohaugen på hardingfele vartet opp med egne konserter på lørdag formiddag for de som ville ha "påfyll" av musikk før kveldens program satte i gang.

 

Da de nåværende arrangører planla Storefjelltreffens nye konsept, dukket også tanken opp om å dele ut en hederspris. Vedkommende må drive aktivt innenfor musikk, og ha betydd mye for gammeldansmiljøet i Norge. I år falt juryens valg på Harald Bu som aldri har ordet "nei" i sin munn og som mange kjenner igjen fra bl.a. Blømingefestivalen.  

 

Blant instrumentutstillerne kunne publikum slå av en prat med enten Olav Bergflødt, Willy Rustad eller 3kkspilltrollene og prøvespille instrumenter. Om det var noen som klarte å slite ut danseskoene bød ikke det på problemer, da det sågar var en gedigen salgsutstilling av kvalitetssko ved resepsjonen.

 

         

  Beitohaugen holdt konsert på hardingfele       "Nordafjells" holdt konsert  

 

         

  3KKSPILLTROLLENE fra Oslo hadde stor salgsutstilling          

 

         

  Trekkspillmaker Olav Bergflødt fra Moss var også på plass       Likeledes Randi og Willy Rustad fra Vallset  

 

         

  Pål Bratås & Øyvind Sandum - 1. plass Durspill duett - 139 poeng       Ailin Kristine Solberg & Andreas Kollvangsnes - 2. plass Durspill duett - 125 poeng  

 

         

  Rune Bergheim & Roy Atle Tombre - 3. plass Durspill duett - 124 poeng       Sjur Borge - 1. plass Durspill junior - 137 poeng  

 

         

  Vegard Storbråthen Øye - 2. plass Durspill junior - 119 poeng       Ole Kristian Fredriksen - 3. plass Durspill junior - 113 poeng  

 

         

  Øyvind Sandum - 1. plass Durspill senior - 146 poeng       Pål Bratås - 2. plass Durspill senior - 133 poeng  

 

       

Etter endt premieutdeling lørdag ved midnattstider, var stemningen på topp da den gjenforente "Toradertrioen frå Hallingdal", endelig slapp til på scenen med sitt andre comeback. I perioden 1975 til 1981 ga gruppen ut fem album som totalt solgte rundt 100.000 eksemplarer. Gruppen vant Spellemannprisen 1976 i klassen folkemusikk/gammaldans for sitt andre album "Takk for sist". Etter ikke å ha vært aktive på mange år, opptrådte gruppen sammen igjen på "Den Norske Folkemusikkveka 2007". De "gamle" (dog med nytt komp) hadde så visst ikke glemt sine taktfaste kunster, og dansegulvet formelig gynget mens de selv så ut til å storkose seg på scenen.

Det kan bare konstateres at tradisjonsmusikk er på offensiven og  "in" som aldri før hos de unge, og de yngste hentet virkelig inspirasjon til å fortsette å øve. Hyggelige og imøtekommende personale på Storefjell og arrangører gjør i hvertfall sitt til at vi etter all sannsynlighet velger å dra tilbake til neste år - 29.april - 2. mai 2010!

 

 

Øystein Nicolaisen - 3. plass Durspill senior - 130 poeng

(og som sponset premiene i klassene Durspill rekrutt og junior med hver sin Hohner torader)

         

 

         

  "Toradertrioen" - hadde sitt andre comeback på Storefjell       Tore Løvgreen (trekkspill) t.h.  

 

       

  Oddvar Fingarsen   Torleif Stave med Jostein Fingarsen (gitar)   Jostein Sørbøen med Trond Tandberg (kontrabass)  

 

 

Orkester

Durspill

junior

Durspill

senior

Durspill

duett

1

Syvers orkester

Sjur Borge

Øyvind Sandum

Pål Bratås & Øyvind Sandum

2

Kandals orkester

Vegard Storbråten Øye

Pål Bratås

Ailin Kristine Solberg & Andreas Kollvangsnes

3

Knerten & Co

Ole Kristian Fredriksen

Øystein Nicolaisen

Rune Bergheim & Roy Atle Tombre

Se resten av resultatlista her