9th annual

accordion

SMASH

 

 

 

 

 

Orlando, Florida

13.-15. november 2009

 

 

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2009

 

For 9. gang inviterte Florida Accordion Association (FAA) til trekkspill-SMASH i Orlando i Florida 13.-15. november. I november er det som regel "akkurat passe" varmt, og eventuelle høststormer er stort sett et tilbakelagt stadium.  Til tross for dette har arrangementet alltid foregått innendørs på et hotell, og de siste årene har det vært Holiday Inn som har vært arenaen.  Det er litt annerledes enn i Skandinavia å være på trekkspilltreff i Florida. FAA er en del av Southeast Accordion Association som omfatter i alt 10 stater. De fleste kommer for å høre på andre trekkspillere som gjerne er annonsert i programmet på forhånd. Ikke det at de ikke har trekkspillet med seg, for de tar det gjerne fram for å "buskspille". Det er få eller ingen som danser. Mange er villige til å reise adskillige mil og kanskje krysse flere statsgrenser for å få med seg både det musikalske og det sosiale miljøet.  

 

 

 

 

 

 

Utenfor hotellet Holiday Inn

 

 

 

 

 

 

Det ser ikke vemmelig ut bak i hotellets hage heller

 

Café Accordion med ansvarlige Alvaro Barsi i spissen, foregikk i vante, uhøytidelig former. Her var det bare å melde seg på spillelisten, og flere som hadde lyst til å fremføre noen melodier tok mot til seg utover kvelden.

 

 

 

 

 

 

Café Accordion var allerede godt i gang da vi ankom. Her er det kaféverten selv, Alvaro Barsi, som bidrar. Rytmeinstrumenter er kjærkomment bidrag

 

 

 

 

 

 

Jerry Tramontozzi "The Energizer Rabbit" Stephen O'Brian, Pensacola var trolig årets yngste deltaker

 

 

 

 

 

 

Tore Ødegård "The Troll" bidro med Skandinaviske toner Donna Dee Ray, Ormond Beach, overrasket

 

Tidlig lørdag morgen var det allerede mange som satt klare i konferansesalen da arrangementsansvarlige Karen Adam Kasprzyk ønsket velkommen. I USA finnes profesjonelle trekkspillere som alminnelig trekkspillinteresserte europeere og skandinaver mest sannsynlig aldri har hørt navnet på. Nettopp derfor er det vel verdt et besøk på et trekkspilltreff "over dammen" for å lytte til noe som er annerledes og som også kan være musikalsk interessant. Internett har gjort det enklere å tilegne seg kunnskap om nye navn.

 

På programmet på lørdag fant vi flere "gjengangere" av SMASHens gjengangere som Jerry Tramontozzi, Carmen Vitanza, Nick Ballarini og Walter Kasprzyk. Repertoaret disse har opparbeidet seg gjennom et langt liv med trekkspillet er nesten utømmelig hva gjelder underholdningsmusikk og trekkspillklassikere.

 

 

 

 

 

 

Jerry Tramontozzi Dick Richards

 

 

 

 

 

 

Carmen Vitanza (84) Mike (Carmen Vitanzas trommeslager)

 

 

 

 

 

 

Paddy Noonan spilte irske melodier F.v.: Jack Swenningsen (93), St. Petersburg (født i København) og Peter Derso (93), Cape Coral. Jack er eldst, da han leder med 2 måneder!

 

 

 

 

 

 

Det er alltid underholdning av frivillige "strollers" under måltidene.

 

 

 

 

 

 

Nick Ballarini, Dallas, TX åpnet sin avdeling med et par Stevie Wonder-polkaer, bl.a. "Sir Duke". "Sesame Street" var også på reportoaret Walter Kasprzyk, Navarre, FL hadde en variert avdeling som bestod av bl.a. "The girl from Ipanema", "Pink Panther theme", "Somewhere over the rainbow" og avsluttet med "Jolly Caballero".

 

Hvert år frontes det utad med nye trekkspillnavn i SMASH-sammenheng. Murl Allen Sanders fra Seattle i Washington er personlighet vi så langt har gått glipp av i Norden. Han er trekkspiller, pianist, komponist, lærer og freelance artist som behersker både pop, rock, zydeco, country, jazz og blues. Han har jobbet med en rekke artister bl.a. Chuck Berry og Etta James. Han har også sitt eget band, men gjør ofte solo-opptredener slik som på årets SMASH hvor han ga en fin konsert og smakebiter fra sin juleCD der han trakterer trekkspillet på en smakfull måte.

 

 

 

 

 

 

Murl Allen Sanders, Seattle, WA

 

Alex Meixner, opprinnelig fra Pennsylvania, men nå nylig bosatt i Palm City i Florida, var også for første gang på SMASHen. Godt etablert i USAs yngste profesjonelle polkaband hvor han spiller både piano, trekkspill (piano og diatonisk), trommer, bass og trompet, ble de like godt Grammy nominert i 2007 med CDen "Polka Freak Out". Alene på scenen med trekkspillet tok Alex publikum med storm med musikk bl.a. fra bandets nyeste CD "Stay All Night". Her kan vi love polka for alle pengene og med fart og fres du bare kan drømme om - noen som nevnte "torader-rock"?

 

 

 

 

 

 

Alex Meixner ... ga alt!!!

 

 

 

 

 

 

Det var artig å høre Cory Pesaturo igjen som vi hørte på New Zealand da han vant den nyopprettede klassen for digitale trekkspill i Coupe Mondiale. Han har spilt flere ganger i "Det Hvite Hus" og hadde mange opptredener som solist med symfoniorkestre. Han ser dog ut til å trives best med jazzrytmer for tiden, og ble like godt under Coupe Mondiale kåret til verdens beste jazztrekkspiller.

 

 

 

 

 

 

Cory Pesaturo, Cumberland, RI

 

 

 

 

 

 

Tony Lovello hadde takket ja til å dirigere årets SMASH-orkester

 

"Verdens beste" er litt av en tittel å leve opp til, og trekkspilleren Tony Lovello har fått tilnavnet "Living Legend of the Accordion" som han fremdeles kanskje føler han må leve opp til selv om alderen nærmer seg de 80. Tornadoen kjører vanligvis et show som kan ta pusten fra de fleste, og publikum elsker både dette og humoren han legger til. Årets utfordring for arrangørene ble hvordan man hyller en legende som allerede har fått alle de priser og berømmelser man tenke seg. Konklusjonen ble "Tony Lovello Roast" - ganske enkelt oversatt "grilling". Overraskelseskomitéen og grillpanelet hadde lagt hodene i bløt, og Tony ga seg ende over av etterligningsparodien Walter Kasprzyk hadde trent på gjennom et helt år for å få med seg alle detaljer og finesser. Gode historier om Tony Lovello vanket det også mange av.

 

 

 

 

 

 

Tony Lovello - slik han som regel begynner sine show - midt blant publikum Tony Lovello, Lexington, KY - "Living Legend of the Accordion"

 

 

 

 

 

 

Et showtempo som krever sin mann Showantrekket er gjenomført

 

 

 

 

 

 

Og så var det klart for "The Tony Lovello Roast". Karen Adam Kasprzyk orienterte om "grillpanelets" arbeid gjennom året ....og Tony måtte se seg selv parodiert

 

 

 

 

 

 

Walter Kasprzyk i en "Tony-parodi" - og Tony selv lo så han gråt Mere parodiering ved Nick Ballarini. Tony får være med på et av sine egne faste "stunt"

 

Da får vi bare håpe at ikke lista i år ble lagt for høyt til å finne på noe ekstra til 10-årsjubileet  i 2010! Lykke til, Karen.